אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
לדר ווסטון פרייס מייחסים היום את המחקר בתזונה של תרבויות עתיקות והשפעתן על הבריאות של הפה ושל הגוף כולו. נקודת המפנה של דר ווסטון פרייס חלה כאשר הוא עשה לבנו טיפול שורש וכתוצאה מכך הילד נפטר. האירוע המכונן הזה דחף אותו לחקור יותר את עולם הבריאות של הפה והחניכיים. האיש החל לבחון את סיפורי ההצלחה של בריאות הפה והשיניים בתרבויות עתיקות וכך הוא החל לאתדר את התיאוריה הרווחת כי: עששת נגרמת על ידי מה שהחיידקים בחלל הפה אוכלים (סוכרים) ומפרישים (חומצות) – כך שהם מאכלים את זגוגית השן. פרסטו וחסידיו חושבים אחרת כי עששת לא נגרמת על ידי מה שהחיידקים אוכלים אלא על ידי מה שהאדם אוכל בתזונתו השוטפת.
ישנם מזונות ומשקאות שמגנים עלינו באופן טבעי מפני היווצרות עששת ומחלות חניכיים מזונות אלו הם:
בצמח הסיני קמליה סינסיס ממנו מפיקים את התה השחור התה הלבן והתה הירוק – ישנם חומרים אשר מעכבים גדילת חיידקים מחוללי עששת בפה. מומלץ לפיכך לשתות תה שחור או תה ירוק במיוחד לאחר ארוחות עתירות סוכרים. אין להמתיק את המשקאות הללו באמצעות ממתיק מלאכותי סוכרים או דבש
נכון אמנם שביין יש סוכרים אבל יין אדום מכיל פרואנתוציאנינים – חומרים פעילים אשר מעכבים את הפעילות ההרסנית של החיידקים אשר מייצרים עששת בפה.
חמוציות או מיץ חמוציות יכולות לעכב התפתחות זיהומים בדרכי השתן אבל גם זיהומים חיידקיים בחלל הפה וכך למנוע היווצרות עששת. אם מתחשק לכם משקה מומתק- עדיף לשתות מיץ חמוציות טהור.
שוב, בתפוחים יש פרוקטוז אבל לעיסת טובה של תפוח אחד ליום גורמת להפרשת יותר רוק בחלל הפה. ורוק מכיל רכיבים בסיסיים שסותרים את החומציות הפה אשר תורמת להתפתחות מחלות חניכיים ועששת.
ירקות שורש קשים כמו גזר כיון שהם מעודדים הפרשת רוק בחלל הפה ותורמים לבריאות השיניים והחניכיים
כדי למנוע עששת התרחקו מפחמימות ריקות ומשומן מחומצן