אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
רוב האנשים חושבים שסרטן צרוב בגנים ונקבע מראש בדנ"א שלכם. זה נכון באופן חלקי מאד כי מה שובע הוא האפי גנטיקה – קרי כיצד הגנים מתבטאים. בהקשר זה יש דברים קטנים שניתן לעשות כדי להפחית את הסיכון הפוטנציאלי לסרטן המעי הגס.
ישנן סיבות רבות למה כדאי לכם כבר עכשיו להפסיק לעשן. אחת מהן היא מניעת הסיכון לסרטן המעי הגס.
במלה אחת: קומו מהכיסא ומהרביצה בכורסא. אנחנו יושבים יותר מדי זמן בעבודה או בבית ואם כי תרבות ישיבה אינה חדשה – היא פוגעת בבריאות. מחקר אחד מראה כי ישיבה ממושכת יכולה להיות אחראית על עשרות אלפי מקרי סרטן המעי הגס בכל שנה בעולם המערבי המתועש. קחו הפסקות מישיבה ממושכת בעבודה וצאו לטיולים קצרים בהליכה.
יש ראיות מחקריות המצביעות על כך ששומן באיזור הבטן קשור עם סרטן המעי הגס. היפטרות משומן בבטן יכולה להפחית את הסיכוןמעל גיל מסוים. מחקר אירופאי על מאה עשרים אלף מבוגרים שסובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר לאורך שנים הראו שכיחות של המחלה גבוהה ב -25 אחוזים מעמיתיהם הרזים יותר. נשים אפילו מסוגלות להפחית את הסיכון למחלה יותר מגברים דרך פעילות גופנית סדירה של לפחות 30 דקות בכל יום.
מחקרים רבים מצביעים על קשר בין אכילת מוצרי בשר- במיוחד בשר אדום עם סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס. למה? אף אחד לא באמת יודע אבל כנראה שחומרים בבשר מעובד הופכים לניטריטים – חומרים שרעילים למעי ולגוף כולו
מחקר שנערך בבריטניה מראה שאנטיביוטיקה יכולה גם לשנות את חיידקי המעיים לחולל שם שמות ולהעלות את הסיכון לסרטן המעי הגס. רק במקרים מאד נדירים שיש בהם סכנת חיים באמת חייבים לקחת אנטיביוטיקה – בכל שאר המקרים הקלים יותר אפשר להשתמש בחלופות כמו שום פרופוליס כורכום וצמחי מרפא המחזקים את מערכת החיסון נכמו אסטרגלוס
רמות לא מספקות של ויטמין D יכולות להוות גורם סיכון לסרטן המעי הגס. ויטמין די נמצא במזונות רבים כמו דגי סלמון וניתן כמובן לקבלו מהשמש כאשר יש בגוף מספיק כולסטרול. אם חסר לכם ויטמין די זרקו את קרמי ההגנה נגד השמש וקחו כ2000 יחידות ויטמין די מתוסף. יש לבצע זאת בהתייעצות עם מומחה שכן לעודף ויטמין די יש נזקים משלו