תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אכילה רגשית אצל מבוגרים: כפיצוי לאהבה

בת 65 אלמנה כחצי שנה. סובלת מאכילה רגשית : אוכלת גם כשאני לא רעבה, משעמום, וכנראה כפיצוי על האובדן ועל הריק שנכנס לחיי. בהתחלה לא היה לי תיאבון. אבל עכשיו אני אוכלת כמעט ללא שליטה. התוצאה היא שאני ולא מצליחה בכוחות עצמי לרדת במשקל. מה אתם מציעים לי לעשות?

אכילה רגשית עניין מורכב

אכילה רגשית היא נושא מורכב שמערב הרבה אלמנטים: גם שינה מספקת ובזמן הנכון, גם שתיה מספקת של מים, וגם היבטים נפשיים (אנשים רגישים במיוחד זקוקים לאוכל כחיץ בינם ובין רגשות קשים כמו עצב/פחד/צער/כעס) וכמובן שגם חיץ בינם ובין העולם בחוץ.

במילים אחרות כיוון שהבעיה מורכבת בהכרח גם הפתרון מורכב. הוא בנוי מכמה אלמנטים ובינהם:

  • שינה באיכות טובה לפני 10 בלילה (יש כאן גם היבט הורמונלי של הורמון ההרזיה לפטין-לעומת הורמון התשוקה למזון "גרהלין" קראי על כך באתר.
  • עזרה מבחוץ על ידי פסיכולוג שעוזר לך להכיל רגשות טעונים לעבד אותם ואז את הופכת פחות משועבדת אליהם וכן אל הצורך לטשטש את הכאב באמצעות עונג המזון.
  • תזונה נכונה שמונעת תשוקה ובולמוסים
  • פעילות גופנית אירובית ואנארובית (תנגודת משקולות) משפיעות מלבד ההיבט של תרומה בהוצאה קלורית גם על ההבט הנפשי של שחרור מתח נפשי וגם בהיבט המטבולי (עבודת משקולות תורמת להעלאת מסת שריר, ושיפור המטבוליזם), ולעיתים גם על הפחתת התאבון הפיזי.
  • הורדת מתח נפשי! כלים כמו מדיטציה, מציאת משמעות, נתינה והתנדבות, יוגה, צחוק, טאי צ'י, מוסיקה קלאסית, חברה טובה, ספר, יצירה או כל תחביב אהוב ומרגיע- חיוניים להפחתת מתח (הגורם מס' 1 לאכילה רגשית ולהשמנה בטנית). נסי להוסיף לפחות אחד מאלו מדי יום.

אכילה רגשית היא בעיה נפוצה

זה בוודאי לא מנחם לגמרי לדעת ובכל זאת אכילה רגשית היא בעיה מאד נפוצה לא רק בגיל הנעורים אלא כמעט אצל כל אדם שני. יש לזכור שלצד ההיבט הנפשי קיים בהחלט היבט הורמונלי ופיזיולוגי ולפיכך כניסה למיטה למטרת שינה מ10-9 בערב מקסימום חיונית !

אכילה רגשית- איך מתמודדים איתה?

שאלה למחשבה- איזה צעד קטנטן את יכולה לאמץ כבר היום להתקדמות אל עבר היעד שלך?

איזה דבר קטן עליך לחדול ממנו? לעיתים ה"סור מרע" חשוב מה"עשה טוב" ולמעשה קריטי יותר מכל טקטיקה אקטיבית. בבחינת גרם מניעה שווה טון של טיפול.

כמובן שכל האמור לעיל אינו יעוץ רפואי או תחליף לו.

ברכה והצלחה

צוות האתר

www.proaging.co.il
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • הליכה נמרצת של 8 ק"מ ביום תעשה לאדם מדוכא וחרד את כל מה שטובי הפסיכיאטרים והתרופות- לא יעשו

    פול וויט, רופא וקרדיולוג אמריקני