אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אומבושי או "Umeboshi" בתרגום לעברית מיפנית הוא שזיף מיובש. במראה שלו ובזן הבוטני שלו הוא קרוב משפחה של משמש ומקורו בסין לפני יותר מ 2000 שנה שם הוא שימש נגד בחילות, חום גבוה ושיעול טורדני. הוא הגיע ליפן לפני לפני כ 1000 שנה והפך לסופרפוד מזון על של הסמוראים בשל יכולתו להילחם בחוסר אנרגיה ובעייפות.
תארו לכם שהייתם יכולים להחליף את רופא השיניים במזון בריאות שמגן על השיניים באופן טבעי? לאומבושי יש תכונות אנטיבקטריאליות. מחקר משנת 2011 בחן את ההשפעה של מזון זה (שזיפים יפנים כבושים) על חיידקי הפה ומצא כי היה ל umeboshi השפעה אנטי בקטריאלית עוצמתית נגד חיידקי סטרפטוקוקוס וחיידקים שקשורים באופן הדוק לעששת ומחלות חניכיים. המדענים שערכו את המחקר מאמינים בכל מאודם שזה מאכל נוגד עששת ושומר על בריאות הפה והחניכיים. ביפן אוכלים אומבושי גם נגד דלקות חניכיים וכתרופה טבעית לדימום מהחניכיים.
מחקר אחר הראה שבלוטות רוק מומרצות על ידי אכילת שזיפי אומבושי שזה טוב בכלל למערכת העיכול. גם לפירוק המזון וגם נגד רפלוקס. לייצור רוק מוגבר יש השפעה על תיאבון מוגבר שזה מעולה לאנשים עם תיאבון נמוך או תחושת רעב מדוכא.
יתרון נוסף של אומבושי מונח בהשפעתם של השזיפים הללו על החיידק הליקובקטר פילורי. חיידק זה גורם לדלקת מעיים כרונית וכיבים בקיבה והוא בדרך כלל מטופל עם אנטיביוטיקה שיכולה להיות הרסנית בטווח הארוך. לאומבושי יש השפעה אנטי דלקתית טבעית והפחתה ברמות ה H. pylori. מחקרים שנעשו לאחרונה הציעו את השימוש באומבושי אף כטיפול מונע להליקובקטר
מחקר שנערך לאחרונה מצא כי תמציות של umeboshi מעכבים גידולים בעור במיוחד מלנומה. המנגנון לכך עדיין לא ברור למדע. אולי זה קורה בשל התכונות האלקליות החזקות של המאכל אשר מקשה על גידולים לשרוד. (סביבת תאים בסיסית קטלנית לתאי סרטן)
שזיפי umeboshi כבושים אינם מקור משמעותי לויטמינים ומינרלים. הם מכילים כמות קטנה של ויטמין סי סידן וברזל. השניים האחרונים הם שני מינרלים חשובים שמרביתנו בעולם המערבי המודרני לא מקבלים מספיק של בתזונה היומית. סידן תומך בבריאות העצם, בבריאות הנפשית, ובבריאות הלב וברזל ממלא תפקיד חיוני בהעברת חמצן מהריאות לשאר הגוף. היום גם יודעים כי מחסור בברזל לעומת עליה ברמות המנגן (חוסר איזון בין מינרלים אלו) הוא אחת הסיבות שתורמות לאוטיזם אצל ילדים.
אם יש לך לחץ דם גבוה או אתה סובל ממחלת לב או סוכרת המלווה בלחץ דם גבוה יחסית אומבושי אינו בשבילך. כל שזיף מכיל 690 מ"ג ל839.8 מ"ג של נתרן !ויותר מדי נתרן יכול לגרום לעלייה חדה בלחץ דם ולאצירת נוזלים בגוף. עוד משהו שחשוב לדעת. יש גם ליקר אלכוהולי שמיוצר מאומבושי והוא נפוץ מאד בתרבויות המזרח. בליקר זה נמצא חומר קרצינוגני- מחולל סרטן- התרחקו ממשקה זה וממשקאות אלכוהוליים בכלל .