תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

חינה

חינה סגולות בריאות: חינה הוא צמח שידוע ביתרונות רפואיים ולמעשה חינה נמצאת בשימוש כצמח מרפא לשיער, להורדת חום, לטיפול בכוויות, להפרעות בתפקודי כבד ולבעיות עור שונות. הצמח הזה היה בשימוש  במשך מאות שנים ברפואה העממית. מה צריך לדעת על חינה ומהן כל סגולות הבריאות של חינה?

חינה טובה לפצעים כוויות ובעיות עור

לחינה יש תכונה מקררת ולכן הצמח מונח על שריטות, חבלות מודלקות וכוויות. ואשר לבעיות עור: השימושים הרפואיים של חינה כוללים טיפול בסוגים שונים של פריחות כמו גזזת, רגל אתלט, והכי מעניין זה שהעלים של החינה פועלים גם כקרם הגנה. לעלים יש תכונות אסטריגנטיות מכווצות (עפיצות) ולכן משמשים גם נגד מחלות עור שונות.

סגולות חינה לשיער

אחד היתרונות המרכזיים של חינה לשיער הוא האפקטיביות של חינה למניעת נשירת שיער, והוא גם מצוין לשמירה על איכות השיער. שימוש קבוע של חינה מתקן קצוות מפוצלים שיער דהוי ויבש והוא מסייע גם בשמירה על הברק של השיער. מעבר לטיפול בנשירת שיער אחד מהיתרונות של חינה לשיער הוא שהצמח מסייע בשמירה על מאזן החומציות של הקרקפת ופועל גם כתרופה יעילה נגד יובש , קשקשים, הלבנת שיער והאפרה בטרם עת של שיער אצל אנשים צעירים. החינה הופכת את השיער משיי ורך ומזין אותו כבר מהשורש. כדי למקסם את התועלת של חינה לשיער אפשר להשרות את החינה ביוגורט וזה מבטיח שהשיער לא יתייבש והוא יקבל ברק וזוהר. ומי לא רוצה שיער רך מבריק וזוהר?- זהו הרי אחד מהסממנים של בריאות אופטמלית

סגולות חינה לציפורניים

החינה ידועה גם כאפקטיבית לטיפול בציפורניים שבורות. יש מי שממליץ להשרות עלי חינה במים למשך הלילה ולשתות בבוקר לפחות 10 ימים כדי להשיג תוצאות. לא בטוח שזה עובד אבל בשימוש מקומי יש שמערבבים חינה עם קצת חמאה ומשתמשים בתערובת כתחבושת טבעית לטיפול במוגלה וגרד.

חינה למחלות כבד

החינה נחשבת צמח מרפא מועיל מאוד גם לבעיות כבד. הקליפה של צמח החינה ידועה כיעילה בטיפול בהגדלה של הכבד – כבד מוגדל, כמו גם בצהבת.

חינה לכאבי ראש

החינה גם ידועה כיעילה נגד כאבי ראש הנגרמים מחום. כאמור מדובר בצמח מקרר ומוריד חום ודלקות. אחת התרופות הביתיות לכאבי ראש היא ריסוק פרחי חינה יחד עם קצת חומץ והנחה על הרקות כדי לקבל הקלה מהירה מכאב ראש. מלבד העלים של הצמח משתמשים גם בקליפה, בפרחים, כמו גם בזרעים של צמח החינה.

תופעות לוואי של חינה

נכון שזה צמח מרפא בהגדרה אבל צריך גם להיות מודעים לתופעות הלוואי האפשריים בשימוש בחינה. זנים מסוימים של הצמח עלולים לגרום לפריחות, אלרגיות בעור, ותגובות לא רצויות אחרות. שימו לב שבחלק מצבעי החינה לשיער, היצרן עלול לערבב כמה כימיקלים לחינה שעלולים לגרום לתגובה שלילית עם השיער או קרקפת.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • 2000 לפנה'ס: אכול את השורש מהאדמה

    1000 לפנה'ס: השורש הזה הוא עבודת אלילים, מוטב שתתפלל

    1800 לספירה: התפילה היא אמונה תפלה, מוטב שתשתו את השיקוי

    1940 לספירה: השיקוי הוא שמן נחשים, מוטב שתבלע את הגלולה

    1980 לספירה : הגלולה אינה אפקטיבית - קח אנטיביוטיקה

    2012 לספירה : האנטיביוטיקה מלאכותית,  אכול את השורשים