אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
גופנו מהווה אכסניה למגוון גדול של חיידקים ופטריות שהשפעתם לעיתים ניטרלית ולעיתים אפילו מועילה בפונקציות הפיזיולוגיות הרגילות. קנדידה (פטרת) מופיעה כאשר אחד מן האורגניזמים הללו (קנדידה אלביקנס) גדל בלי שליטה, מתרבה מתנחל ברקמות הגוף בלי בקרה, מפריש רעלנים והתוצאה היא זיהום פטרייתי או קנדידיאזיס.
קנדידה הופכת לבעית בריאות קשה ה רק כאשר חיידקים הטובים כמו לקטובצילוס אצידופולוס נחלשיםוכאשר כמותם מצטמצמת. במקרים כאלו הזיהום הפטרייתי עלול להתבטא ב'רגל אתלט' או בגירוד עור מקומי. לעומת זאת יש גם זיהום פטרייתי סיסטמי שמשמעותו גדילת יתר של קנדידה בכל מערכות הגוף. במקרים החמורים ביותר הקנדידה שוחה בזרם הדם וגורמת לסוג של הרעלה שנקראת קנדידה ספטיסמיה.
קנדידה מועברת לעיתים נדירות מאוד על ידי מגע מיני אבל היא מאוד שכיחה בתינוקות או באנשים בעלי מערכת חיסון מוחלשת וכאן נוצר מעגל רשע: ככל שהקנדידה מתרבה כך היא משחררת רעלנים שמחלישים עוד יותר את מערכת החיסון. כיצד קורה שהבקרה על קנדידה אלביקנס מאבדת שליטה בגוף? בין השאר זה קורה כאשר נטילת אנטיביוטיקה לאורך זמן הורגת את החיידקים הטובים (לקטובצילוס אצידופולוס) ומותירה כר מחייה נרחב יותר לטפיל הפטרייתי. גם נטילת סטירואידים, צריכה מוגזמת של סוכרים, מחלת סוכרת ברקע, או רמת חומציות גבוהה בדם על רקע של תזונה קלוקלת - מייצרים קנדידה שמתפרעת ומשתלטת על הגוף.
יתר על כן כיוון שקנדידה יכולה להשפיע על אזורים מרובים בגוף היא עלולה לגרום למגוון רחב של בעיות וסימפטומים בפה, בגרון, בנרתיק ובמעיים. גדילת יתר של קנדידה תתבטא גם בזיהומי עור בדלקות עור, גגרד ,בכאבי בטן, עצירות, שלשול, צרבות, גירוד בפי הטבעת או בקוליטיס. תסמינים אחרים יכולים לכלול עייפות, אובדן זיכרון, מצבי רוח, כאבי שרירים ומפרקים, שיעול טורדני, גודש, תחושות נימול באצבעות ובבהונות, כאבי ראש, דיכאון, אסטמה או קוצר נשימה וכן דלקת בערמונית ואפילו באימפוטנציה.
טלו תוספי פרוביוטיקה כמו לקטובוציליוס אצידופולוס על בסיס יומי. החיידקים הידידותיים הללו גדלים ומתרבים כדי לייצר קו הגנה לאורך מערכת העיכול וכך הם מעכבים את מושבות השמרים מהתרחבות וגדילה. יש גם קפסולות מיוחדות לנרתיק שאותן יש לקחת במשך שבועיים מדי לילה לפני השינה.
טלו אלף עד אלפיים מיליגרם של חומצה קפרילית יחד עם הארוחות. חומצה קפרילית היא חומצת שומן אפקטיבית מאוד לטיפול בקנדידה אבל במקביל אליה שמרו גם על תזונה שמייבשת את הזיהום: הימנעו מסוכרים מזוקקים ,דבש, סירופ מייפל, מיצי פירות וכן ממסטיקים עם קסיליטול שרק מגבירים את הזיהום הפטרייתי בפה. יש להימנע גם מסטירואידים, אנטיביוטיקה ותרופות למניעת הריון. קיימות גם משחות מקומיות כמו מיקונזול אבל מי שנוטל מדללי דם (אספירין, וורפרין, קומדין, הפרין) צריך להזהר ממשחה כזו ולשמור ממנה מרחק. גם טיפולי שטיפת מעיים עוזרים 'לטאטא את המעי' ולנקות אותו מרעלנים ומשאריות.אגב, לא חייבים לעשות זאת באמצעות חוקנים. ניקוי מיעיים אפשרי גם באמצעות צומות מיצים.
שתיה קבועה של תה מצמח האורגנו (ממשפחת הזעתר / איזוב) הוכחה כיעילה ביותר במלחמה בקנדידה. גם שום ושמן עץ התה הם שני טיפולים עממים אפקטיביים מאוד לטיפול בזיהום פטרייתי. ניתן להשתמש בשני השמנים הללו באופן מקומי על האיזור הפגוע למשל למרוח אותם בצורה מדוללת על העור , הצפרניים או בנרתיק במקרה של פטרת וגינלית.