אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
חומצת קיבה נמוכה לא יכולה לפרק כראוי חלבונים לחומצות אמינו. חוסר של חומצות אמינו בדם מייד משליך על תפקוד מוחי. המשמעות היא – פחות נוירוטרנסמיטורים זמינים שיכולים להתבטא בהפרעות מצב רוח כמו דיכאון , הפרעות קשב, וחרדה. מעט חומצות אמינו גם מוביל לאובדן שיער ולציפורניים שבירות.
לכולנו יש חיידקי הליקובקטר פילורי הידועים בשם H. pylori במערכת העיכול , אבל חיידק זה הופך לבעיה רפואית כאשר הוא צומח יותר מדי. הליקובקטר פילורי מתרבה בבטן כאשר חסר שם מספיק חומצה הידרוכלורית. לאחר מכן הוא מדכא ייצור חומצה בקיבה וכך נוצר מעגל קסמים שקשה לשבור אותו.
סוגר הוושט התחתון מפריד בין הוושט להקיבה. רמות חומצת קיבה תקינות מאותתות לסוגר הזה לסגור בחוזקה את השער ואז למעשה אין צרבת. כאשר רמות חומצה בקיבה הופכות נמוכות הסוכר התחתון בין הוושט לקיבה משתחרר ואז נוזל חומצי בורח מהבטן לחלק התחתון של הוושט וגורם לתחושת צריבה- זוהי הצרבת או הריפלוקס. מה שאנשים עןשים זה שהם לוקחים בכמויות נוגדי חומצה ותרופות נגד צרבת אבל לאלו יש תופעות לוואי ממש לא רצויות – בם בין השאר מעכבים את הספיגה הטובה של המזון במעי לכן חשוב לתקן את שורש הבעיה - חומציות נאותה בקיבה ולא באמצעות תרופות לצרבת.
ישנם מספר שינויים נחוצים באורח החיים, תוספים ומזונות שיכולים לסייע לטפל בהיפוכלורידריה באופן טבעי. להלן הם מפורטים
דבש Manuka מופק בניו זילנד ובאוסטרליה מדבורים המאביקות את עץ ה Manuka. זהו דבש אנטי בקטריאלי חזק מאד והוא טיפולי לשורה של מחלות. דבש טיפולי זה נמצא כבר בשימוש נרחב כדי לרפא את רירית קיבה ולעזור בנזקים של חייק ההליקובקטר פילורי.
חומצה בקיבה נמוכה גורמת לקסקדה של בעיות עיכול כמו נפיחות, גזים נשירת ועצירות. ויטמין יו הוא התשובה. זה לא ויטמין אמיתי אלא אנזים חזק שנמצא בכרוב. הוא אנטי כיבי ומרפא את רירית הקיבה. כאשר החומצה בקיבה הייתה נמוכה באופן כרוני במשך שנים, רירית הקיבה עשויה להיות דלקתית. מחקרים רבים שנערכו בהם המשתתפים שתו מיץ כרוב גלמי חוו ריפוי כיב קיבה מהיר. כמויות גדולות של מיץ כרוב, לעומת זאת, יכולות לדכא את פעילות בלוטת התריס עקב הכמויות הגבוהות של גויטרוגנים לכן מנה יומית של מיץ כרוב עשויה להיות אופציה נהדרת עבור אנשים מסוימים ללא בעיות של בלוטת תריס ולאחרים שזה לא מתאימים להם מומלץ להעדיף לקחת ויטמין u בקפסולה
יש לאכול הרבה מלח ים לא מזוקק עם ארוחות. מלח ים גולמי מספק לגוף כלוריד, אבן הבניין של חומצת קיבה (נתרן כלורי וחומצה הידרוכלורית).
כאמרו חומציות נמוכה מדי בקיבה גורמת לשורה של בעיות עיכול כמו נפיחות, אובדן שיער ועצירות. חומץ תפוחים משפר את העיכול ומתקן חומצת קיבה נמוכה. ראשית, החומץ הוא חומצי ויהיה מעט נמוך יותר החומציות בקיבה. מינונים תכופים של חומץ תפוחים גלמי יעילים בתיקון קנדידה ובעיות קנדידה יכולות לתרום לייצור חומצה נמוך בקיבה. זה מאוד יעיל כפתרון מהיר. ולכן למרטת שזה נשמע הפוך על הפוך חומץ דווקא מתקן צרבת, אולי כי החומציות שלו מאותת לסוגר התחתון של הוושט להינעל יותר בחוזקה. עם היקיצה, יש לשתות 2-1 כפיות של חומץ תפוחים מהול בכוס מים במים חמים . קחו את זה לפני כל ארוחה אם אתם סובלים מצרבת כרונית
חומצה הידרוכלורית עם תוספי פפסין היא כלי חשוב בטיפול בחומצת קיבה נמוכה. אל תשתמשו בתוספי HCL תוך שימוש בתרופות כגון סטרואידים או תרופות אנטי דלקתיות כמו אדוויל, אקמול ועוד. תרופות אלה עלולות להזיק למערכת העיכול ולהגדיל את הסיכוי של כיבי קיבה . בכלל אין להשתמש ב HCL אם יש לך כיבים בקיבה. במקרה זה, יש לרפא את רירית הקיבה לחלוטין לפני הכל
אולי השינוי החשוב ביותר הוא לא לאכול בזמן לחץ או מתח נפשי. הגוף אינו מייצר מיצי קיבה כאשר הוא תחת סטרס ומתח נפשי. זה אומר לשבת לארוחות שלך בזמן מנוחה, ללעוס היטב, ולאכול לאט לאט.
חומצה נמוכה בקיבה מנציחה את בעיית האלרגיות למזון. צריכת מזונות שאתה רגיש או אלרגי אלחהם מובילים לדלקת. יש לחסל את המאכלים האלה מהתפריט היומי
מוצרי דגנים מעובדים, כגון לחם ודגנים, אינם מוכנים כראוי ומכילים כמויות גבוהות של חומצה פיטית שמפריעה לספיגת נוטריינטים חשובים בדוף ומינרלים כמו ברזל נחושת מגנזיום סידן ואבץ. כאשר החומצה בקיבה אופטימלית, החומצה עוזרת לפרק את החומצה הפיטית ואז אין בעיות ספיגה אבל במצב של היפוכלורידריה יש לקדם הפחתת סיבים בתזונה, להפחית את צריכת חומצה פיטית ואז מינרלים נספגים ביעילות רבה יותר.