אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ליצי בריאות-ליצ'י הוא פרי נפלא עם שפע יתרונות בריאותיים לרבות הסגולה של חיזוק המערכת החיסונית, מניעת סרטן, יכולתו לשפר את העיכול, לבנות עצמות חזקות יותר, לתרום ללחץ דם נמוך, להגן על הגוף מפני וירוסים, לשפר את זרימת דם, לעזור בירידה במשקל , להגן על העור, ולייעל את פעילות חילוף חומרים.
ליצ'י, הוא פרי די ייחודי בעולם. זהו עץ פרי שיכול לגדול באקלים טרופי וסובטרופי ובמקורו הוא יליד סין. הפרי מריח מאוד כמו פרח, ומשמש לעתים קרובות לקוקטיילים ומחיות של פירות. הפרי נאכל כמעט בעיקר כמזון קינוח במדינות אסיה, אך החל להגיע בגדול גם לשווקים מערביים, במיוחד למסעדות יוקרה .
הפירות טופחו במשך יותר מ -4,000 שנים בסין, ונחשבו למעדן של הקיסרים . למרתצ הגעו למערב עדיין הייצור העיקרי שלו הינו בדרום מזרח אסיה, סין, הודו, וחלקים מדרום אפריקה. הליצ'י רך ובשרני, לבן או ורוד בצבעו ומעבר למראה המלבב הוא עשיר ביתרונות בריאות בשל העושר של החומרים המזינים והתרכובות האורגניות הנמצאות בפרי. עם זאת, הרבה יותר חומרים מזינים נמצאים בליצ'י המיובש מאשר בליצ'י הטרי, כך שאם המטרה היא בריאות יש לוותר על הריח המתוק בפרי הטרי ואכול אותו כפרי יבש. תכולת הוויטמינים והמינרלים כפולה כאשר אוכלים ליצי יבש.
ליצ'י גדוש בחומרים טובים- ויטמינים ומינרלים – בין החומרים הטובים שתמצאו בליצי יש
עיכול: הכמות המשמעותית של סיבים תזונתיים בליצ'י מוסיפה נפח לצואה ומגבירה את איכות העיכול. הפרי עוזר למעיים להחליק את הפסולת החוצה בצורה חלקה, ומגרה תנועה טבעית פריסטלטית של המעי הדק. הוא גם מגרה את מיצי הקיבה ומיצי העיכול, ולכן הספיגה התזונתית בכלל הופכת יעילה יותר. בכל מקרה ליצי יכול להפחית עצירות והפרעות אחרות במערכת העיכול.
המערכת החיסונית שלך מקבלת בוסטר ענק עם מנה אחת של ליצי כי הוא עשיר מאד בויטמין סי. וויטמיןCהוא נוגד חמצון ידוע שמסוגל לעורר את פעילותם של תאי דם לבנים, שהם למעשה קו ההגנה העיקרי של המערכת החיסונית של הגוף.
מניעת הסרטן:,תרכובות פרואנתוציאנינים ופוליפנולים בליצ'י הם למעשה חזקים יותר מאשר ויטמיןCבנטרול רדיקלים חופשיים וביכולת להגן על הגוף מפני מחלות זיהומים ונגעים שונים. רדיקלים חופשיים הם תוצרי הלוואי המזיקים של פעולת חילוף החומרים והם עלולים לגרום לסרטן, מחלות לב, הפרעות קוגניטיביות, אלצהיימר פרקינסון ובכלל והזדקנות מוקדמת. יש הממליצים לפיכך לאכול ליצי כאמצעי מניעה יעיל נגד סוגי הסרטן השונים.
חומר מיוחד בפרי הליצ'י קשור באופן הדוק למניעת ההתפשטות או ההתפרצות של וירוסים, כולל וירוס הרפס סימפלקס או קו-אקסי וירוס.
בליצ'י יש עושר של אשלגן, מה שאומר שזה יכול לעזור לגוף לשמור על מאזן נוזלים ולווסת לחץ דם גבוה; ליצ'י הוא גם דל בנתרן, שגם עוזר לאותו עניין ממש. מאזן נוזלים הוא חלק בלתי נפרד לא רק בפונקציות חילוף חומרים, אלא גם בווסות לחץ הדם. אשלגן נחשב מרחיב כלי דם כלומר מפחית את ההתכווצות של כלי הדם והעורקים ומוריד לחץ מהלב. שימו לב אבל שרמות אשלגן הן כמעט פי שלוש גבוהות יותר בליצ'י המיובש יחסית לליצ'י הטרי
אוליגונול – חומר טבעי בליצ'י הינו אנטי אוקסידנט אשר מגן על העור מקרינת UV, מקמטים ומסרטן העור. לפיכך לאנשים עם הסטוריה של סרטן העור או אנשים שנמצאים בקבוצת סיכול למחלה זו - כדאי לשקול צריכה מוגברת של ליצ'י