אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תה שבטבט שופע בסיליקון ובמגנזיום, זהו צמח מעולה לחיזוק רקמות חיבור, שיניים ועצמות. שתית תה שבטבט פעמיים ביום תמנע גם אובדן עצם חניכיים, תאיץ איחוי שברים ותקל את ספיגת הסידן במעי
תז זה עשיר בסידן, מגנזיום, גופרית וחלבון יחד עם ויטמיני C, D ו- K. מסיבה זו סרפד הוא בחירה תזונתית מעולה לבריאות עצם. כוס אחת של סרפד מכילה בין 300-500 מ"ג סידן.
קוואקר או שיבולת שועל היא מקור יוצא דופן של סידן כמו גם של ספונינים, פלבנואידים, אלקלואידים, סטרואידים, וחומצות האמינו ליזין ומתיונין. צמח הקווקר מסייע להמריץ את צמיחת תאי העצם - בשורה טובה למי שרוצה להימנע מעצמות שבירות או לאלט שכבר סובלים מבריחת סידן.
טולסי (הידוע גם בשם בזיליקום קדוש) הוכח על ידי חוקרים באוניברסיטת רג'סטאן כמפחית כמויות פלואוריד במים. פלואוריד הוא אחד האויביים של עצם בריאה ושיניים חזקות. נוכחותו במים אינה בריאה גם למערות גוף אחרות גם עבור איזורים במח ולכן השרית טולסי במים שאתם שותים יכולה לסלק או לפחות לצמצם את אויב העצמות: פלואוריד
סידן אחד המינרלים החשובים בעצם לצד מינרלים אחרים כמו זרחן מגנזיום וסיליקה- מצוי במוצרי חלב אבל זה לא מתאים לכולם (טבעונים, אנשים עם רגישות ללקטוז) ויש הסבורים שבכלל השגת סידן מהחי הוא עניין ששכרו יוצא בהפסדו (כמאמר אחד הרופאים המומחים לאוסטיאופורוזיס: "אם יש לך בריחת סידן אל תחלבי את הפרה כדי לשתות את הסידן שבחלבה- מטוב תקחי אותה לטיול שכן הליכה מונעת אוסטיאופורוזיס). השגת סידן ממקורות צמחיים צריכה להעשות תוך מחשבה על שיפור ספיגת הסידן במעי על ידי ויטמין סי. לפיכך קומבינציות טובות המשלבות סידן עם ויטמין סי הן הבחירה התזונתית המושלמת לאוסטאופניה או אוסטיאופורוזיס. דוגמאות מצוינות לכך הן: תרד, ברוקולי או מיץ אשכוליות/מיץ תפוזים. כולם מכילים כמויות נאות של סידן וויטמין סי באותו מזון ממש.
תעשיית החלב ניסתה למכור לנו במשך עשרות שנים שחלב פרה הוא המקור הטוב ביותר להשגת סידן. כדי להימנע מדלדול עצמות או כדי לאחות במהירות שברים בעצמות מוטב שתעשו הפרדה בין תעמולה שקרית ובין מדע אמיתי. למשל: 100 גרם של חלב מכילים 125 מג סידן ו11 מ"ג מגנזיום. אותה כמות של זרעי ציה מכילה 631 מג סידן ו 335 מג מגזנזיום! שני מינרלים אלו נחוצים ביותר לעצם חזקה ולא שברירה בגיל המתקדם.
הסיבה שבגללה אנו מטיפים לפירות וירקות כתזונה אידאלית למניעת בריחת סידן היא בגלל הסביבה הבסיסית שהם יוצרים בדם. מזונות מהחי מייצרים דם חומצים וכתולדה מכך הסידן מהעצמות בורח אל הדם כדי לאזן אותו ולהפכו בסיסי יותר. יחד עם זאת ישנם מזונות מהצומח שחובה להימנע מהם בתזונה כדי למנוע או להחמיר אוסטיאופורוזיס. מזונות אלו הם
מזונות אלו הגם שהם מהצומח מייצרים סביבה חומצית ומחמירים אוסטיאופורוזיס
למה לחשוב פעמיים לפני שלוקחים זריקה של חומצה זולדרונית? תרופוה זו בצורת זריקה הינה ממשפחת הביפוספונטים ורופאים רושמים אותה עם יד קלה מדי על ההדק לנשים עם אוסטיאופורוזיס – בעיקר אחר גיל המעבר.
תופעות הלוואי שלה עלולות להיות איומות ובינהן
ויטמין די חייב להיות בסביבה כדי לסייע לספיגת הסידן לדם. ניתן לקבל אותו מהתזונה למשל מדגי סלמון ומביצים אבל הדרך הטובה ביותר היא לקבל אותו מאור השמש ומחשיפת העור לקרני השמש בשעות מסוימות למשך 20 דקות. חשוב גם שיהיה מספיק כולסטרול בדם וידוע למשל כי אצל אנשים שלוקחים סטטינים יש סיכון לירידה בויטמין די. רמות טובות של ויטמין די הם סביב כ 50 ננוגרם למיליליטר בדם כאשר למרביתנו בעולם יש חוסר מפחיד בויטמין די. לא בכדי אגב אוסטיאופורוזיס וסרטן הן מגפות בחלקים מסוימים של העולם – אותם חלקים מודרנים שבהם מלעיטים אנשים בתרופות במקום בתזונה בריאה טבעית ממקור ראשון