אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ברמת המניעה ישנם מספר מחקרים המראים כי שתיית תה ירוק מדי יום מצמצמת את הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית באופן משמעותי. צמח מרפא נוסף שמונע התפתחות של סרטן הפרוסטטה הוא פיגאום אפריקנום. מקליפתו מכינים תכשיר בשם PYGEUM BARK EXTRACT שהוכח כבעל יכולת להקטין דלקות בבלוטת הערמונית (דלקת קשורה קשר הדוק עם סרטן)
התבלין כורכום מכיל אנטיאוקסידנט מאוד פונטי בשם כורכומין. לכורכומין יש יכולת לבקר ולווסת את חלוקת תאי סרטן הערמונית. גם פקטין MCP (פקטין על בסיס פירות הדר) ידוע כבעל יכולת לעכב את גדילת תאי הסרטן והתפשטותם לכדי יצירת גרורות. פקטין בתזונה מצוי בעיקר בקליפות הדרים אבל גם בירקות ופירות נוספים כמו תפוחים, גזר, שעועית ובטטות
הצמחים החזקים ביותר לטיפול בסרטן הערמונית הם בוכו, אכינצאה, חותם זהב (גולדן סיל), סומה ופו ד'ארקו. לכל הצמחים הללו יש תכונות אנטי סרטניות מובהקות. בנוסף לכך יש מידע על כך שרכיבים טבעיים הנמצאים במיץ רימונים מעכבים את התפתחותם של תאי סרטן הערמונית.
כדי לייצב את האיזון ההורמונלי ולשפר את תפקוד הבלוטה כדאי לחלוט תה שמורכב מצמח דמיאנה, שוש קרח (ליקוריץ) ואבקה שמופקת מתוך פירות דקל ננסי (סו פלמטו). בכל הצמחים הללו יש חומרים פעילים ארש מעכבים גדילה של תאי סרטן ערמונית ומשפרים את מערכת החיסון. למי שכבר לוקה בסרטן הערמונית מומלץ ליטול קפסולות של שום 3 פעמים ביום אם כי עדיף לאכול שום טרי כחלק מן התזונה היומית. מחקר סיני הראה כי ירקות ממשפחת השום בעיקר שום ובצל ירוק מפחיתים את הסיכון ללקות בבלוטת הערמונית.
למי שאובחן כלוקה בסרטן הערמונית הכי חכם יהיה להקפיד על דיאטה שגדושה בדגנים מלאים, אגוזים, פירות וירקות ובעיקר ירקות שמכילים ליקופן כמו עגבניות. ליקופן הוכח חד משמעית כמגן מפני סרטן הערמונית הוא נמצא בעגבניות, אשכוליות ומלון. עגבניות מבושלות אגב מכילות כמויות גדולות מאד של ליקופן. גם מזונות שעשירים באבץ צריכים להיכלל בתזונה לחולי סרטן הערמונית. אבץ מצוי בשפע במזונות ים, תרד, גרעיני חמניות, ופטריות.