אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
המינון המומלץ של סימבלטה לטיפול בדיכאון הוא 30 או 20 מ"ג פעמיים ביום או 60 מ"ג פעם ביום. אין להשתמש בסימבלטה בשילוב עם מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) ויש לאפשר לפחות 5 ימים לאחר הפסקת סימבלטה לפני שמתחילים תרופות הMAOI. אין מחקרים מספיקים על נשים בהריון שלוקחות סימבלטה אבל אנו כן יודעים לומר שסימבלטה מופרש לתוך החלב של נשים מניקות.
תגובה אלרגית חמורה מאוד לתרופה זו היא נדירה. עם זאת, יש לקבל עזרה רפואית באופן מיידי אם אתה מבחין באחד מסימנים אלו של תגובה אלרגית אחרי שימוש בסימבלטה: פריחה בעור; קשיי נשימה; נפיחות של הפנים, השפתיים, הלשון, נפיחות בגרון או שלפוחיות בפה או תגובות אלרגיות אחרות.
עלולה לחול החמרת תסמינים כגון: מצב רוח, חרדה, התקפי פאניקה, בעיות שינה ועוד. או אם אתה מרגיש אימפולסיבי, עצבני, עוין, אגרסיבי, חסר מנוחה, היפראקטיבי (או נפשי או פיזי) יותר מחשבות אובדניות אבל מרבית תופעות הלוואי של סימבלטה הן:
יובש בפה;
נמנום;
תחושה עייפות עד תשישות;
בחילה קלה או אובדן התיאבון;
עצירות.
כאשר אתם חווים
בחילות, כאבי בטן עליונה, גירוד, אובדן תיאבון, שתן כהה, צהבת (הצהבה של העור או עיניים);
או תחושה של על סף עילפון, הזיות, חום, קצב לב מהיר, רפלקסים פעילים יתר על המידה, הקאות, שלשולים, אובדן קואורדינציה; נוקשות בשרירים, חום גבוה, הזעה, בלבול, רעד; שטפי דם קלים, דימום בלתי רגיל; הטלת שתן כואבת, כאב ראש, בעיות בעיות ריכוז וזיכרון, חולשה, תחושה לא יציבה בנפש, נשימה שטחית
בחילה, יובש בפה, עצירות, חוסר תיאבון, עייפות, נמנום, או הזעה מוגברת. אם אחת מכל תופעות לוואי אלו נמשכות או נוטות להחמיר, יש לומר לרופא מייד.
סימבלטה עלולה להעלות את לחץ הדם שלך. בדקו את לחץ הדם שלך באופן קבוע ויש לומר לרופא אם לחץ הדם עולה.
תרופה זו עלולה להגביר סרוטונין ורק לעתים נדירות גורמת לתסמונת של יתר סרוטונין - מצב של רעילות חמורה מאוד. הסיכון עולה אם אתה גם לוקח תרופות אחרות המגבירות סרוטונין. התסמינים במצב זה הם דופק מהיר, הזיות, אובדן קואורדינציה, סחרחורות קשות, בחילות, הקאות, שלשולים חמורים, שרירים מתעוותים, עצבנות פנימית, חום בלתי מוסבר, וחוסר מנוחה יוצאת דופן.
קבל עזרה רפואית מייד אם אתה רואה גם צואה שחורה, או צואה מדממת כאבי עיניים או ראייה מטושטשת
במצבים הבאים –
הפרעת דיכאון
הפרעת חרדה כללית
כאבים נוירופתיים מסוכרת
פיברומיאלגיה
כאב כרוני בשל דלקת מפרקים ניוונית
כאב גב תחתון כרוניים