אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מחקר על חצילים התמקדו ב: אנתוציאנין או נסונין חומר טבעי שנמצא בעור החצילים והוא נוגד רדיקלים חופשיים – בכך הוא מגן על קרומי התא מפני נזק. במחקרים בבעלי חיים, nasunin נמצא כמגן על השומנים בקרום תאי המוח. קרום תאי מורכב כמעט כולו משומנים שאחראים על הגנה מפני רדיקלים חופשיים מה שמונע נזקים כמו טרשת נפוצה פרקינסון דמנציה ומחלות ניוווניות תאחרות של מערכת העצבים.
היתרונות המיוחסים לחומצה כלורוגנית כוללים
כאשר חיות מעבדה עם כולסטרול גבוה קיבלו 'מיץ חצילים', הכולסטרול בדמם הופחת באופן משמעותי, דפנות כלי הדם שלהם ההיו יותר נקיים והראו שיפור זרימת דם. יש לדעת כי החומר
Nasunin בחציל קושר אליו ברזל. למרות שברזל הוא חומר מזין חיוני והכרחי להובלת חמצן, תפקוד מערכת חיסון טובה ויצירת קולגן הרי שיותר מדי ברזל בדם הוא לא דבר טוב. ברזל עודף מגביר את הייצור של רדיקלים חופשיים והוא קשור עם סיכון מוגבר למחלת לב וסרטן. נשים במחזור, שמאבדות ברזל בכל חודש בזרימת הווסת שלהן חומקות מסיכון זה אבל נשים לאחר גיל המעבר ולגברים שצוברים ברזל מסוכן – חצילים הם הכרח שכן nasunin מפחית היווצרות של רדיקלים חופשיים על ידי ניטרול הברזל ובנוסף לכל הוא יכול לצמצם את הנזק של רדיקלים חופשיים במפרקים, אשר מהווים גורם עיקרי בדלקת מפרקים שגרונית.
חציל וחומצה אוקסלית: חציל הוא בין מספר המזונות המכילים חומצה אוקסלית שכאשר היא נוטה להיות מרוכזת בנוזלי גוף היא עלולה להתגבש ולגרום לבעיות בריאות. מסיבה זו, אנשים עם בעיות קיימות בכליות או בכיס המרה ירצו להימנע מאכילת חצילים. מחקרי מעבדה הראו כי חומצה אוקסלית עלולה גם להפריע לספיגה של סידן מהגוף.
חציל הוא אחד הירקות במשפחת הסולניים (Solanaceae), הכוללת פלפל, עגבניות ותפוחי אדמה. הימנעות מהם מראה לעיתים שיפור בתסמיני דלקת פרקים; עם זאת, אין מחקרים מדעיים מבוקרים לאשר תצפיות אלה.