אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ניקוטין הוא תרכובת טבעית המצויה במשפחה של צמחים הנקראים סולניים ובינהם מזונות נפוצים כמו תפוחי אדמה, עגבניות, חצילים, פלפלים, וטבק. ניקוטין נמצא בכמויות קטנות במזונות, אבל הוא מרוכז מאוד בטבק. למה ניקוטין מסב הנאה למעשנים? כי הוא מגדיל כמות נוירוטרנסמיטורים כמו סרוטונין ודופמין שגורמים לנו להרגיש טוב. ניקוטין גם משפר זיכרון ולמידה על ידי הגדלת אצטילכולין הנוירוטרנסמיטר במוח שנמצא בחסר אצל חולי דמנציה ואלצהיימר.
גם וגם. באופן פרדוקסלי, יש בניקוטין פוטנציאל לפעול גם כממריץ וגם כמרגיע. הוא יכול לגרום לך להיות יותר ערני כשאתה עייף, ולהרגיע אותך כשאתה חרד. ברגע שזה נכנס למוח, ניקוטין פועל על קולטני אצטילכולין, ותורם לשחרור שורה ארוכה של חומרים כימיים במוח המחוללים שינוי במצב רוח.
הרמז הראשון שניקוטין עשוי להיות בעל השפעות חיוביות על המוח היה הגילוי כי עישון מפחית את סיכון למחלת פרקינסון (PD), הפרעת נוירולוגית מתקדמת המשפיעה על תנועה ומהירות התנועה. מחלה זו נגרמת על ידי האובדן של תאי המוח המייצרים דופמין מוליך עצבי, האחראית על תנועה. ניקוטין עשוי להגן על תאי עצב מייצרי דופמין במוח כדי לשמור אותם מלמות
אנשים עם הפרעות כגון דיכאון, הפרעות קשב וריכוז וסכיזופרניה לעתים קרובות משתמשים ב"תרופה עצמית" של עישון סיגריות כדי לשפר את מצב רוח, מיקוד, ריכוז, וזיכרון לטווח קצר.
יש חיסרון ענק של עישון ומוח. עישון עלול להעלות את הסיכון לדמנציה וירידה קוגניטיבית של עד 80%. עישון יוצר רדיקלים חופשיים שיכול לגרום לניזק חמצוני לתאי מוח עדינים. גם נשים שמעשנות במהלך ההריון מייצרות עובר בסיכון גבוה יותר להפרעות קשב וריכוז. חומר שאינו ניקוטין בסיגריות בשם NNK מגביר נזק מוחי וטרשת נפוצה
המזון שהוא העשיר בריכוז ניקוטין הוא חציל. חציל מכיל ריכוז ניקוטין של 100 ng / g. ירק זה הוא גם מקור טוב מאוד של סיבים תזונתיים, ויטמין B1, ויטמין B6 ואשלגן. היתרונות הבריאותיים של צריכת חצילים מקושרות ישירות לנוכחותם של נוגדי חמצון חזקים הנקראים nasunin. Nasunin מגן על הגוף מפני נזק של רדיקלים חופשיים, מסייע לגוף להיפטר מעודף ברזל ומסייע בהורדת רמות כולסטרול.
עגבניות ירוקות גם מכילות ניקוטין תזונתי. תוכן הניקוטין של עגבניות ירוקות הוא 42.8 ng / g. עגבניות ירוקות הן גם מקור טוב תזונתי של אשלגן, זרחן, ויטמין C, חומצה פולית וסידן.