אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
fistulosum Allium (בצל ירוק) הוא צמח רב שנתי, יליד אזור מרכז אסיה במקור. בצל ירוק כולל גבעולים ארוכים, דקים, בעל שורש מוארך שממנו העלים הירוקים הפריכים יוצאים למעלה.
גבעול בצל ירוק אחד מכיל ויטמין K וויטמין C. ויטמים קיי חיוני לבריאות העצם ולשמירה על צפיפות גבוהה בעצמות ולמניעת דלדול עצמות ושברים. גבעול בצל ירוק מספק 22 אחוזים מוויטמין K היומי. למעשה שני הוויטמינים K ו- C הם קריטיים לצמיחה, פיתוח ותחזוקה של עצמות חזקות. אם התזונה שלך חסרה ויטמינים אלה, אתה יכול להיות בסיכון מוגבר לפתח אוסטיאופורוזיס או לסבול משברים בעצמות.
הגוף זקוק לויטמינים כדי לייצר רודופסין, החלבון בעיניים שמאפשר לקולטנים ברשתית לקלוט אור. ללא מספיק ויטמינים אדם יכול לפתח עיוורון הלילה והפרעות ראייה אחרות, כמו כיבים בקרנית. גבעול בצל ירוק מכיל 24 מיקרוגרם של ויטמין A בצורה של Provitamin קרי תרכובות קרוטנואידים שהגוף ממיר לרטינול, הצורה הפעילה של הוויטמין.כמות זו של ויטמין A ממלאת 2.6 אחוזים מהצריכה היומית הנדרשת של גבר ושל 3.4 אחוזים – אצל אשה. בצל ירוק מכיל גם קרוטנואידים כמו לוטאין וזאקסנטין שמגינים על הרשתית מפני ניוון מקולרי שבא עם הגיל
ויטמין C ויטמין נמצא במזונות כמו בצל ירוק הינו בעל תכונות נוגדות חמצון חזקות. אלו יכולים לסייע במניעת נזק לרקמות ולDNA על ידי עיכוב הפעילות של תרכובות של רדיקלים חופשיים. תזונה עשירה במזונות עם ריכוז נוגדי חמצון גבוה - בעיקר פירות וירקות - קשורה לירידה בסיכון למחלת לב. ויטמין C עשויה גם לסייע במניעת לחץ דם גבוה, וכאשר לחץ הדם מנוטר- זה יכול להוריד את הסיכון למחלות הלב.
על פי המכון האמריקאי לחקר הסרטן ומכון לינוס פאולינג, בצל ירוק הוא מקור עשיר של פיטוכימיקלים, פלבונואידים במיוחד כגון קוורצטין ואנתוציאנין. תרכובות פיטוכימיות אלה באופן טבעי יודעות לתמוך בתפקוד מערכת החיסון. מחקר משנת 2,001 דיווח כי פלבנואידים עשויים גם לסייע במניעת הסרטן על ידי עיכוב אנזים שמייצר רדיקלים חופשיים שיכולים לגרום נזק לדנ"א ולגרום מוטציות בתאים.
הבצל הירוק נמוך מאוד בקלוריות; 100 גרם עלים מכניבסים לגוף רק 31 קלוריות. עם זאת, הם מכילים נוגדי חמצון רבים פלבונואידים, סיבים, מינרלים, וויטמינים ושהוכיחו יתרונות בריאותיים. יש בו גם אליצין: חומר טבעי מפחית ייצור כולסטרול על ידי עיכוב אנזים HMG-CoA reductase בכבד. יתר על כן לבצל ירוק בתוך הגוףיש פעילות אנטי-בקטריאלית, אנטי-ויראלית, ואנטי-פטרייתית.
בגלל האליצין : אליצין מפחית נוקשות כלי דם על ידי שחרור של תחמוצת חנקן (NO), ובכך מביא לירידה בסך לחץ הדם. בנוסף, הוא מעכב היווצרות קרישי דם מה שמסייע להפחית את הסיכון של מחלת לב כלילית, מחלות כלי דם היקפיים , ושבץ.
מעבר לויטמין קיי ויטמין סי פלבונואידים קוורצטין ואליצין בצל ירוק גדוש בוויטמינים B קומפלקס וכן במינרלי קורט כמו נחושת, ברזל, מנגן, וסידן. הירקות בעלי העלים הירוקים מכילים מספר ויטמינים חיוניים כגון פירידוקסין, חומצה פולית, ניאצין, ריבופלאבין, תיאמין ועוד. הוא עשיר במיוחד בחומצה פולית : חומר חיוני לסינתזה של DNA וחלוקת תא. רמות נאותות של חומצה פולית בתזונה במהלך ההריון יכולות לעזור במניעת מומים מולדים בתינוקות.
בגלל התכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי-נגיפיות, בצל ירוק הוא אחת התרופות טבעיות הנפוצות ביותר לטיפול בזיהומים נגיפיים, שפעת, הצטננות, וכו '. החומרים הפעילים בבצל הירוק יודעים בנוסף לעורר פעילות של מערכת הנשימה ולסלק ליחה.
בצל ירוק עשיר ב -allyl המסייע בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. פלבונואידים גם יכולים לעזור במניעת הסרטן בכלל על ידי עיכוב הייצור של אנזים מונואמין קסנטין, הגורם לנזקים ל- DNA על ידי ייצור של רדיקלים חופשיים.
מחקרים הראו כי תרכובות הגופרית של בצל ירוק עשויות לעזור בהורדת רמות הסוכר בדם. זה מושג על ידי הגדלת הרמות של אינסולין, הורמון חיוני להובלת סוכר בדם לתאי הגוף.