אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בבדיקת הדם האחרונה שלי בדקתי מינרלים והתברר לי כי אני סובלת מרמות סידן גבוהות בדם. האם יש דרך טבעית כיצד להוריד את ריכוז הסידן בדם?
לפני הכל נבהיר: סידן הוא יסוד כימי חיוני לגוף כאשר רמה תקינה בדם של מינרל זה חיונית לתפקוד כל תאי הגוף, במיוחד למוח, השרירים והלב. הסידן מגיע לגוף מהמזון שאותו אנו אוכלים והוא נספג ממערכת העיכול לדם. כאשר הוא מגיע לזרם הדם - חלק מהסידן נכנס לתוך התאים.
האיברים האחראים לשמירת האיזון של ריכוזי סידן בדם הם הכליות, צינור העיכול והעצמות, בהם מתרחשים חילופי יוני סידן. פעולות אלו נעשות בשליטה הורמונלית, בעיקר של הורמון הפראתירואיד (בלוטה סמוכה לבלוטת המגן) ושל הויטמיןD3.
רוב רובו של הסידן שבגוף נמצא בעצמות. מתוך הסידן הזה, 1% נע בין העצמות לנוזלי הגוף.מצב של רמות סידן מופרזות בדם קורה כאשר כניסת סידן לנוזלי הגוף לא מתאזנת על ידי יציאתו משם לעצמות או בדרך של סילוקו דרך הכליות. רמות סידן מופרזות בכלי הדם יכולות לנבוע מפירוק עצמות מוגבר בעקבות תהליך סרטני בעצמות, או כתוצאה מספיגה מוגברת בשל רמות ויטמיןD3גבוהות מדי בצינור העיכול.
ככל שחומרת הבעיה של עודף סידן הולכת וגוברת, כך מחמירות התופעות הנוירולוגיות: החל מנמנום קל, חולשה רבה, ועד חוסר הכרה. במערכת העיכול יכולים להופיע תסמינים כמו: עצירות, בחילות, הקאות, אנורקסיה וכיבים פפטיים. גם הכליות עלולות שלא להפריש מספיק סידן ועלול להיווצר מצב חריף יותר של אבנים בכליות.
הכי טוב להקפיד על מניעה! מבחינת התזונה ניתן לשפר את המצב על ידי מאכלים עתירי זרחן כמו לציטין, שמרי בירה, יוגורט, חלב דל שומן, גבינות דלות שומן, סרדינים, תרד, תירס, אגוזים וגרעינים, אספרגוס, בטטה, שיבולת שועל, סובין, וקטניות כגון שעועית יבשה, אשר יביאו תועלת. עם זאת, ישנם מזונות עתירי זרחן שעדיף להימנע מהם בשל היותם בריאים פחות והם בשר, משקאות תוססים עם חומצה זרחתית וגלידות למינהן.