אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ממריצה איזורים במערכת העצבים ומפחיתה ישנוניות קיצונית בשל הפרעות נרקולפסיה, דום נשימה בשינה, ישנוניות ועייפות עקב טרשת נפוצה, נדודי שינה והפרעות קשב. אומרים עליה שהיא פחות חזקה מריטלין- אבל עדיין מדובר בתרופה עם תופעות לוואי.
יש אנשים שמעדיפים תרופה זו על פני ריטלין וטועים כי היא מייצרת בהירות מנטלית וחדות מחשבתית. יש הטוענים שהיא גם פחות ממכרת אבל אסור לשכוח שזוהי תרופה לכל דבר. היו גם עדויות על אנשים שחוו מחשבות שווא ואפילו התקפים פסיכוטיים תחת השפעה של פרוביג'יל. עצתנו היא לחפש דרכים חלופיות טבעיות וכן תרגילים מחשבתיים המאמנים את הקשב והריכוז לא חומרים כימיים שעורכים שינוי חיצוני פולשני במערכת כל כך רגישה ועדינה כמו מערכת העצבים.
אחת הסכנות בתרופות מעוררות אלו היא שהן נמכרות באינטרנט לכל דכפין ללא מרשם רופא. אנשים שעוסקים במקצועות תובעניים מבחינת חשיבה וחדות מנטלית כמו למשל סטודנטים ממהרים לבלוע פרוביג'יל למשל כדי להישאר עירניים בשעות הלילה (עירנות מלאכותית) ולהצליח בבחינות. אבל זוהי אשליה שבטווח הארוך עלולה לגבות מחיר בריאותי יקר. האדם מזלזל ומתעלם מתהליכי העייפות הטבעיים של הגוף ונשאר ער באופן מלאכותי כאשר הגוף למעשה עייף וזקוק לשינה.
שינויים נפשיים או תנודות במצב הרוח כמו למשל, חרדה, בלבול, דיכאון, התנהגות כפייתית (למשל כסיסת ציפורניים בלתי נשלטת) הזיות וכיו"ב. תופעות לוואי אחרות הן כאבים בחזה, קצב לב מהיר או קצב לב לא סדיר, וסימני זיהום כמו למשל, חום וכאב גרון מתמשך). נדיר לפתח תגובה אלרגית לתרופה זו ועם זאת, יש להפסיק ליטול תרופה זו מייד אם אתה מבחין באחת מהתופעות הבאות : פריחה, גירוד, נפיחות בפה בלשון או בגרון, שלפוחיות בעור סחרחורת קשה, וקשיי נשימה.