אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כולנו יודעים שצריכה מוגברת של פירות וירקות היא ערובה טובה למניעת סרטן המעי הגס. לצד התובנה הזו יש היום הרבה מאוד מחקרים שמראים כי אנשים שצורכים יותר קטניות יבשות כמו שעועית, לוביה , עדשים ומרק שעועית נהנים מסיכון נמוך יותר משמעותית לפתח את סרטן המעי הגס.
מחקר אמריקני בחן כ2000- נבדקים מעל גיל 35 שגידלו במעיים פוליפים טרום סרטניים. במשך 4 שנים נתנו לנבדקים הללו לצרוך פירות ירקות וקטניות יבשות כאשר אצל חלקם הכפילו את רמת הקטניות היבשות בתזונה. התברר כי בקבוצה הזו (אלו שקיבלו בתזונה קטניות נוספות) הופחת משמעותית הסיכון להישנות של פוליפים והפיכתם לגידול סרטני
שעועית יבשה יותר מסוגי קטניות אחרים (כמו אפונה יבשה או עדשים) מכילה מגוון רחב מאוד של רכיבים תזונתיים המגינים על התא מפני הפיכתו לסרטני. דווקא החלק הבלתי מתעכל של השעועית היבשה מותסס במעיים על ידי חיידקים והופך בסופו של התהליך לחומצת שומן בשם בוטיראט. חומצה זו הוכחה כבעלת תכונות אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות מובהקות והיא מעכבת התפחות של גידול סרטני.
יתר על כן, שעועית יבשה הוכחה כפחמימה שמעלה את רמות הגלוקוז בדם בצורה איטית מדודה- לא בבת אחת מייד לאחר הארוחה וגם לתכונה הזו יש תרומה להפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי. רכיבים נוספים בעלי תכונות אנטי סרטניות בשעועית הם סאפונינים, אינוזיטול 6 פוספט (בעל תכונות אנטסרטניות בין השאר), פיטו-אסטרוגנים, וטוקופרול (צורה מסוימת של ויטמין E). השעועית גם מכילה חומצה פולית, סידן, ברזל , חלבון וסיבים תזונתיים שתורמים גם הם לפעילות האנטי סרטנית. מתוך הנתונים הללו עולה המסקנה עבור אנשים בקבוצת סיכון לסרטן המעי הגס : אכלו לפחות שלוש כוסות שעועית לשבוע, בערך פי 6 ממה שבדרך כלל אנשים צורכים בתזונה מערבית רגילה.