אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אנשים שסובלים מדלקת מפרקים שגרונית חייבים להתוודע אל סיפורים מעוררי השראה של אנשים כמותם שלקו בכל התסמינים הקשים- והחלימו תוך הפחתה הדרגתית של תרופות נוגדות דלקת, סטירואידים, זריקות או תרופות ביולוגיות. לעיתים הפחתה זו אף הסתיימה בהמשך חיים ללא תרופות בכלל תוך הישענות על תזונה נכונה והקפדה על מעיים בריאות. סיפור השראה כזה מגלם קלינט פדיסון האוסטרלי שאת הביוגרפיה שלו בתקופת המחלה הוא מגולל יפה בהרצאת טד.
בעקבות נסיונו האישי עם המחלה וההחלמה, פדיסון פיתח תוכנית כוללת להחלמה מדלקת מפרקים – תוכנית שכוללת שינויים תזונתיים, תוספי תזונה, התעמלות, ובניית מיינד סט שונה.
לדבריו של פדיסון המגובים גם במחקרים רבים- מחלת מפרקים היא בעצם מניפסטציה של מעי דולף. כל עוד לא יתוקן המעי וכל עוד רירית המעי לא תשתקם- המחלה והדלקתיות כתוצאה ממזון לא מעוכל שהגיע לזרם הדם ימשיכו לייצר תאים חיסוניים שיתקיפו את המזון בדם וכן את הסחוסים של מפרקי הגוף.
ביומיים הראשונים החולה רק שותה מיצי ירקות המורכבים ממלפפון וסלרי כניקוי למעיים. בעשרת הימים הבאים התזונה מבוססת על בטטה אפויה, סלטים ללא סולניים, קינואה וכוסמת. ובימים שאחרי- התוכנית מאפשרת לאדם בתהליך של ניסוי ותעיה להציג מזונות חדשים למערכת העיכול ולבחון כיצד המעיים חיים איתם. אם הם מעוררים תגובה דלקתית החולה לוקח צעד אחורה וממשיך לנסות מזונות חדשים תוך הקשה לגוף ולתגובתו
התוצאה: עשרות רבות של עדויות מכל העולם שחוו את הרמיסיה במחלה עד כדי ריפוי ממנה. כן, הם צריכים עדיין לעמוד על המשמר מבחינת משמעת תזונה והתעמלות- אבל החדשות הטובות הן שהם נפטרו מהדלקת ללא תרופות פרמצבטיות.
שאלה: עדויות המחלימים מדהימות והן נותנות תקווה - אבל לבטח יש גם אנשים שהתוכנית לא עובדת עבורם. מה יכולות להיות הסיבות לכך שלא הצליחו לרפא?
פדיסון: יש כמה סיבות לכך שאנשים 'נכשלים' בתוכנית:
סיבות אחרות הן עצירות מתמשכת מבלי לפתור אותה, צריכה לא מספקת של מזון עשיר בחיידקים, ובצורה של פרוביוטיקה, החזרת מזון מהירה יותר מההנחיות המומלצות בשלב השלישי
שאלה: אחד העקרונות המרכזיים בתזונה שלך לחולי ארתריטיס הוא הימנעות מחולטת משמן זית, טחינה, אבוקדו ושומנים בריאים אחרים שאופייניים לדיאטה הים תיכונית. למה ההתנגדות שלך לשמן זית ושמנים כגון אלו שנחשבים לבריאים מאד?
פדיסון: מאכלים עתירי שומן מגדילים את העקה החימצונית בגוף. שמנים הם מזון מעובד שלא לדבר על כך כי הם מכילים חומצות שומן אומגה 6 שתורמים לתהליך הדלקתי. אנו חותרים להשיג את חומצות השומן הנחוצות לנו מעלים ירוקים. בנוסף קל להשיג את החלבונים הנחוצים לנו ממזון מבוסס על צמחים כמו קינואה וכוסמת.
שאלה: עד שהכאב מתחיל לסגת באמצעות השיטה שלך- מהם הטיפים הכי משמעותיים בעיניך להתמודד עם כאב תסכול והפחתת טווח התנועה במפרים המודלקים?
זה מקל מאד לעמוד בתוכנית. התוכנית שלנו מכילה מידע על תזונה התעמלות הפחתת מתחים תוספים ושיקולים בנוגע לנטילת תרופות. כל הטיפים שם. מפחיתים דלקת, מגדלים תנועה ומוריגים את התסכול.
שאלה: ירקות סולניים- מהי עמדתך לגבי חולי ארתריטיס?
פדיסון: אין מחקרים ברורים על כך שירקות סולניים רעים לחולי דלקת מפרקים. למרות זאת בדיאטת האלימינציה של 12 הימים הראשונים אנו נמנעים מסולניים. אחר כך ניתן להוסיף כל פעם ירק אחר בזהירות ולבחון. כל אינדיבידואל עשוי להגיב אליהם אחרת.
שאלה: האם יש קשר בין תכונות נפשיות מסוימות כמו פרפקציוניזם ובין התפתחות המחלה?
פדיסון: אין שום קשר.
שאלה: האם התוכנית של פדיסון מתאימה גם לחולי ארטריטיס ניוונית או חולי פיברומיאלגיה?
פדיסון: התוכנית שלנו מתאימה לכל אדם שרוצה למקסם את בריאותו. אבל, היא מוכוונת במיוחד לחולים במחלות אוטואימוניות כמו לופוס, דלקת מפרקים שגרונית, אנקילוזינג ספונדיליטיס, או דלקת מפרקים פסוריאטית. עבור אנשים במצב הזה התוכנית עובדת נפלא.
לעיתים נוצרים גידולים גרמיים על המפרקים: אוסטיאופיטים. האם הם נעלמים עם החלת התוכנית?
אני עושה אבחנה בין נודולות, התקשחות של רקמות רכות במפרק ובין עיוותים גרמיים. הנודולות גם גם בתסמינים האחרים של הדלקת נעלמים עם החלת התוכנית. האוסטיאופיטים- לא.
מה לגבי מלח לחולי ארתריטיס? התוכנית שלך יוצאת נגד מלח גם מסוגים טובים – מצד שני אתה ממליץ על כרוב כבוש ומזונות מותססים שהם מטבעם מלוחים מאד.
זה עניין של מינונים. אם דרוש קצת מלח כדי להתמיד בתזונה – אז זה בסדר גמור. עדיף לאכול תזונה בריאה עם קצת מלח כדי שהיתן לעמוד בה ולא לחזור אחרונית
על אלו תופסים אתה ממליץ לחולי ארתיטיס?
אשלגן, מולטי-מינרלים, ויטמין סי, ויטמין די וויטמין בי 12 שמבין כולם הוא הכי הכרחי. מנסיוני כורכום ובוסווליה לא מזיקים אבל גם לא מחוללים שינוי דרמטי אצל חולי דלקת מפרקים.
מה לגבי חומציות הנובעת מרגשות שליליים?
חד משמעית זה חלק משמעותי בעבודה. רגשות שליליים משפיעים על החיידקים הטובים במעיים לרעה.
למידע נוסף: https://www.paddisonprogram.com/