אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מה עושה אדם שמרגיש צריבה חומצית? באופן איסטינקטיבי לוקח תכשירים או מזונות שמקטינים את חומציות הקיבה. טקטיקה כזו שגויה מן היסוד ורק מחמירה את הבעיה. ראשית, רוב התרופות נוגדות הצרבת מכילות אלומיניום, מתכת שנקשרה עם התפתחות מחלת אלצהיימר ובעיות נוירולוגיות אחרות. שנית, גם נטילת מזונות אלקליים (בסיסיים) כמו חלב- מחמירים את הבעיה.
פשוט מאד כיון שלעיתים קרובות הבעיה אינה עודף חומציות אלא חוסר ומציות של הקיבה. הצרבת היא תגובה מוגזמת של הקיבה בנסיון לתקן את המחסור במיצי קיבה. לפיכך מזונות בסיסיים כמו חלב רק יגרמו לקיבה להתנגד ולהפריד יותר חומצה (אם כי בטווח הקצר האדם מרגיש הקלה מסתירת החומצה). מסיבה זו שתית מיץ לימון מדולל "מרגיע" את הצורך של הקיבה להפריש חומצה ביתר.
כדי לשמור על אורח חיים נכון שימנע צרבות הימנעו מאלכוהול, קקאו (מוצרי שוקולד), קפאין, קולה ומזונות מטוגנים. ישנם שני ירקות בריאים שלא מומלצים לאנשים עם נטיה לצרבת והם עגבניה ושום.
לעלי מנטה יש תכונה אנטי-ספסטית הם מרגיעים שרירים תפוסים. למרות שהנטיה האינטואיטיבית לקרר את השריפה בקיבה – מנטה מסתבר- מחמירה את הבעיה . תה מנטה מרפה את השסתום בין היבה ולושט ומאפשר למיצי הקיבה בקלות יחסית לחזור ולעלות למעלה. בזמן התקפה של צרבת- הימנעו מתה מנטה.
רוצים הקלה מיידית קחו כמה גרגרים מן השורש שוש קרח (ליקוריץ). לצמח המרפא הזה יש יכולת להרגיע את הריריות הפנימיות ובכללן את רירית הקיבה. שתו גם תה מנפית החתולים (נפטה) שמרגיע את העוויתות במערכת העיכול. וכמובן שתה קמומיל או תה משומר ואניס יעשה עבודה מצוינת במיוחד אם הוא נלקח לפני השינה.
ההודים חולטים תה מעלי בזיליקום וכן ממליצים על שתית מי הקוקוס כדרך להפיג צרבת. טקטיקה אחרת היא השימוש בצנון שמכיל כלורין טבעי כדרך להפיג צרבות. וכמובן קיימות תנוחות יוגה ייעודיות להפגת תחושות הבעירה בקיבה. הטובה שבינהן היא הסוקאסנה: ישיבה מזרחית נוחה עם עמוד שדרה זקוף תוך כדי נשימות.
הקלה מיידית תושג ע"י לחיצה בנקודה הממוקמת בחלק הפנימי של אמת היד במרחק של מס סנטימטרים משורש כף היד. הלחיצה במקום הזה מפחיתה את רמת הרפיון של השסתומים בין הוושט לקיבה וכך מונעת עליה של מיצי קיבה למעלה.