אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
פטריה היא יצור חי (קנדידה אלביקנס) שניזון מחומרים המגיעים אליו מתזונתנו. "במקום להרוג את היתושים מוטב לייבש את הביצה" היא טקטיקת הלחימה האידאלית כאשר בוחרים תזונה לטיפול הקנדידה בנרתיק. האם ישנם מזונות מומלצים למיגור קנדידה בנרתיק?
פטריה בנרתיק כמו כל פטריה אחרת ניזונה על מצע של סוכרים. לפיכך בתקופה של התפרצות חריפה של פטרת בנרתיק הימנעו מהמזונות הבאים:
התפרצות חריפה של פטריה וגינלית היא בעצם הפרת האיזון בין הפלורה הטבעית של איזור הנרתיק שכולל חיידקים ידידותיים כמו לקטובצילוס ואצידופולוס ובין אורגניזמים כמו קנדידה אלביקנס. טקטיקה תזונתית טובה תהיה לנסות לסייע לחיידקים הידידותיים על ידי הוספתם למזון: צרכו יוגורט פרוביוטי שמכיל חיידקים כמו אצידופולוס ולקטובצילוס. ההמלצה היא לאפשר ליוגורט לעמוד שעה פתוח בחוץ כדי להעצים את פעילותם של החיידקים הטובים ורק אז לאכול אותו.
צרכו 6-8 שיני שום כתוש בתקופה החריפה של פטריה בנרתיק. הרבה פעמים מקור הפטריה הוא מן המעיים, ובסביבה עתירת שום - קנדידה לעולם מתקשה לשרוד בוודאי שלא לשגשג. צריכה מוגברת של שום טרי בזמן מתקפת קנדידה בנרתיק החא בדיוק מה שנקרא לייבש את הביצה במקום לקטול "יתוש יתוש".
ישנו וויכוח מקצועי עתיק יומין האם בזמן של התקפת קנדידה מותר לאכול פירות מסוימים פחות מתוקים או האם מוטב להימנע מהם בכלל. המחמירים בסוגיה זו מטיפים להתנזר כליל מפירות אפילו מירקות כמו בצל שמכילים סוכר ואילו המקלים בנושא אומרים כי מותר לצרוך במתינות פירות חמצמצים כמו תפוחים ירוקים, אשכוליות ודובדבנים חמוצים. שם המשחק הוא מתינות! גם אם אתם אוכלים פירות - הגבילו את מנת הפרי ואל תשתוללו איתם רק כי "פירות זה גם בריא לגוף" - אבל אם אתם יכולים להתאפק ולהתנזר מפירות בכלל - טוב לעשות כך לפחות עד שהקנדידה מורידה הילוך.
אם אתן סובלות לעיתים חוזרות ונשנות מקנדידה בנרתיק - הרי שתבלינים כמו ציפורן וקינמון צריכים להיות בארסנל כלי התזונה שלכם. לתבלינים אלו יש יכולת אנטיפטרייתית ואנטי חיידקית מובהקצ, מה גם שהם טעימים מאד להוספה בתבשילים. יתרון מוסף אחר שלהם הוא יכולתם לווסת את רמות הגלוקוז בדם ולהוות חלופה טבעית לטיפול בסוכרת קלה.