אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בשונה מדליפת שתן על רקע של לחץ תוך בטני כמו שיעול או התעטשות או צחוק, שלפוחית רגיזה מאופיינת בצורך חזק להשתין בדחיפות גבוהה וקימות מרובות בלילה כאשר לעיתים אתה לא מצליח להגיע לשירותים בזמן. החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. להלן מספר טיפים הכרוכים בשינוי תזונתי ובסגנון החיים שיסייעו לכם לשלוט בבעיה של שלפוחית רגיזה ולטפל בה.
תרגילי קגל בשילוב עם ביופידבק מאפשרים למטופל לאתר את השרירים הנכונים לכיווץ ולחזקם. המינון הנכון של תרגילי קגל הוא שלושה סטים של כיווצים פעמיים ביום, למשך מספרשבועות שבועות ברציפות. אחרי שישה שבועות של תרגול קגל מתמיד מרגישים שיפור. שרירי קגל מצוינים גם לגברים למרות שאסוציאטיבית הם נקשרים בנשים.
כל אלו גורמים לשחרור מהיר יותר של שתן ללא שליטה. לחילופין צרכו יותר מזונות עם ויטמין C כמו תפוזים, ברוקולי, קיווי ופלפל אדום. שתיית מיץ חמוציות וכן צריכת די-מנוז (סוכר טבעי בעל מבנה מולקולרי מסוים) מזוהים עם מניעת הידבקות חיידקים לדפנות השלפוחית ולדרכי השתן ועל כן מונעים באופן יעיל זיהום (תופעה שמחמירה את בריחת השתן).
מחקר שנערך לפני מספר שנים מצא כי המשקל העודף המונח על שלפוחית השתן אחראי להחמרת בעיות של בריחת שתן בקרב נשים בגיל העמידה ולא הירידה באסטרוגן כפי שחשבו בעבר. מחקר אחר הראה כי נשים שאיבדו כשבעה אחוז ממשקלן סבלו פחות מבריחת שתן וכי אצל נשים שאיבדו כחמישה עשר קילו שכיחות מקרי דליפת השתן ירדה ב60 אחוז. הישארו פעילים מבחינה גופנית כדי לשמור על משקל תקין ואחת הדרכים הטובות יותר להשגת היעד הזה היא הליכה בצעידות נמרצות.
בני שבט האינקה השתמשו בשערות המשי של קליפת התירס כדי לטפל בזיהומים בדרכי השתן. היום ידוע כי החומרים הפעילים בו משמשים חומר סיכה מצוין לדפנות השופכה וממזערים את הגירוי ואת הדחף להטיל שתן באופן לא רצוני
צמח שידוע מזה מאות שנים בטיפול באבנים בכליות ובשלפוחית, מעולה לטיפול בזיהומים בדרכי השתן ובדליפת שתן. שבטבט פועל גם כחומר כמשתן וגם כחומר אנטי דלקתי ואנטי-אוקסידנטי.
דאודורנטים רבים מכילים אלומיניום ופוגעים ברקמות עדינות כמו שד ומח (הסברה היא כי אלומיניום קשור עם מחלת האלצהיימר). בנוסף לכך במרבית הדאודורנטים יש חומרים פעילים אשר מגרים את דרכי השתן ומחמירים את הבעיה.