אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
גם פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה כמו פסטה, תפו"א , ולחם מייצרים בגוף תהליך דלקתי, מאיצים את ההזדקנות ותורמים למיגוון רחב של מחלות כמו ארתריטיס, אלצהיימר, מחלות לב, וסוגים שונים של סרטן. מספר מחקרים תומכים בכך שמזון רווי סוכר או פחמימות מעלים את רמת הרדיקלים החופשיים ואנזימים מקדמי דלקת , יחסית למזונות גדושים בשומן או בחלבון. למעשה סוכר נמצא בראש רשימת המזונות המזקינים ביותר.
רמות גבוהות של סוכר בדם עם הזמן מובילות לתהליך שנקרא "גליציה" שבמסגרתו מולקולות הסוכר נדבקת למולקולת חלבון ומיצרות מולקולת AGE . אלו האחרונות פוגעות בקולגן של העור, בסחוס, ברצועות, בגידים, ומחוללת אובדן של גמישות העור, קמטים ונפילה של העור באיזורי העיניים והלחיים למשל. סוכר גבוהה בדם גם מדכא את מערכת החיסון ומעלה לחץ דם.
אנשים יכולים לצאת בקלות יחסית מהתמכרות לקופאין. ואפילו מאלכוהול – אבל סוכר היא אחת ההתמכרויות הקשות ביותר לשבירה – כנראה שבגלל האטצ'מנט הרגשי שלנו לחומר זה. בילדותנו כשבכיניו מצער אמא פנקה אותנו עם משהו מתוק. והבנו היטב את השיעור 'מתוק שווה אהבה'.
מתוך אותו דפוס שנחרט בקרבנו : כשאנו עצובים היום אנו פונים לסוכרים ופחמימות וכשאנו חוגגים – אותו סיפור. אבל סוכר תמיד מרמה אותנו: לא משנה כמה נשביע את רעבוננו למתוק תמיד תהיה לנו כמיהה לעוד ועוד, נמצא את עצמנו מגדילים מינונים וזהו הרי סממן מובהק של התמכרות
כיון שסוכר מעלה את רמת הורמון האינסולין בדם- ואינסולין בתורו מחולל את מה שמחונה הסינדרום המטבולי שיש לו השלכות הרסניות על מערכות הגוף. למה הכוונה?