אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
חלק מן המזונות שהטבע העניק לנו מכילים מרכיבים אנטי דלקתיים ורכיבים אחרים המקלים על כאבים ומרפאים רקמות חיבור פנימיות שניזוקו. מהם המזונות שכדאי לצרוך כדי להקל על כאבי ברכיים?
למרות שהדעות בעולם הרפואי חלוקות בנושא של צריכת סויה ומוצריה, אין ספק שסויה מכילה איזופנלבונואידים, הורמונים צמחיים (פיטואסטרוגנים), וחומרים אנטי דלקתיים. מחקרים שנעשו בנושא הראו כי צריכה קבועה של סויה או חלב סויה הטיבו עם הסובלים מכאבי ברכיים כרוניים.
ויטמין C מצוי במגוון פירות וירקות כמו פלפל אדום, קיווי, לימונים, פטל תות שדה ועוד, הקפידו לצרוך כמות מספקת של פירות ולשתות מיצים שנסחטו טבעית בבית, אלו מועילים גם למערכת העיכול וגם מנקים מן המנגנון חומרים רעילים. ויטמין C הינו אנטי-אוקסידנט חזק מאד שבכוחו למנוע אוסטיאו ארטריטיס במפרקי הגוף לרבות מפרק הברך.
תבלינים כמו קינמון, כורכום ,זנגוויל, פלפל אדום חריף, וכמון הם בעלי תכונות אנטי דלקתיות מובהקות. הם גם טעימים גם מתבלים את המזון וגם מקלים על כאבים מדלקת לרבות כאבי ברכיים.
תרד מעניק לגוף לא רק כמויות נאות של ברזל סידן וויטמין K אלא גם הרבה אנרגיות חיים והוא משופע באנטי אוקסידנטים הנחוצים לטיפול במצבי דלקת. צרכו על בסיס קבוע תרד בכל פורמט אפשרי בסלט או בתבשילים.
ביצה היא ללא ספק מזון על, מזון שהוא בבחינת מעט המכיל את המרובה. 60 הקלוריות של הביצה אוצרים רכיבים חיוניים שהגוף זקוק להם אבל בהקשר של כאבי ברכיים הביצה מכילה 2 חומרים חשובים ויטמין די (חסרון בויטמין די מוביל לשחיקת סחוס במפרקים) וכן חומר בשם NEM – ממברנת הקליפה שמורכת בין השאר מאלסטין וקולגן שהם מאבני הבניין של הסחוס.