אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
פטריות ריישי ומיטאקי ניתן היום לצרוך בצורות שונות: בקפסולות, בשוקולד, באבקה או כחליטת תה. חולי פיברומילאגיה שלקחו פטריות כאלו מדווחים כי יש בכוחן להשפיע בעיקר על בהירות המחשבה ועל צלילות המח. יש כאלו שאף דיווחו על העלמות מוחלטת של הסימפטומים תוך מספר חודשים.
אם כואבים לכם השרירים הבדיקה הראשונה שאתם צריכים לרוץ ולעשות היא בדיקת רמות של ויטמין D בדם. ויטמין די לא טוב רק לעצמות ! מחקר שנערך באירלנד מלמד על קשר הדוק בין רמות נמוכות של ויטמין D לבין כאבי שרירים, חרדה, ודיכאון שמיוחסים לפיברומיאלגיה. מרבית האנשים גם בארץ שטופת שמש כמו שלנו לא מקבלים מספיק את הוויטמין החשוב הזה כיוון שאנו לא מבלים מספיק זמן בשמש או מתכסים מפניה באמצעות קרמים. ככל שאנו מזדקנים קשה לגוף ליצר את הוויטמין D בעצמו ויש לצרוך אותו מבחוץ. ויטמין D נמצא גם בחלב, גם בדגי סלמון וגם בתוספי תזונה. אם אתם בוחרים באפשרות האחרונה ח לכו על תוסף שמכיל רכיב שמנוני לשיפור הספיגה בדם. אנשים בעלי עור כהה שסופגים פחות את קרני השמש, או אנשים שמנים זקוקים לרמות גבוהות יותר של ויטמין D.
כדי ששרירים נוקשים/תפוסים ספאסטיים מדי ישתחררו (הסיבה המרכזית לכאב של חולי פיברומיאלגיה היא שרירים תפוסים) הם זקוקים לאנרגיה וכאן כדאי לשקול צריכה של ריבוז. ריבוז הוא סוכר פשוט שיכול להעלות את רמות האנרגיה בגוף בכ60 אחוז ולקצץ בכאבים של חולי פיברומיאלגיה- כך על פי מחקר שפורסם בכתב עת לרפואה אלטרנטיבית. המינון המומלץ הוא 5 גרם שלוש פעמים ביום .
רמות נמוכות מדי של ויטמינים מקבוצת B חושפים אתכם לסיכון גבוה יותר לדלקות. במיוחד ויטמין B6 נמצא יעיל לטיפול בדלקת שגורמת לסימפטומים של חולי פיברומיאלגיה. הכמות המומלצת 200 או 500 גרם ליום.
הגוף זקוק לחומר הזה למען תפקוד יעיל של מערכת החיסון וכן כדי לייצר סחוס. ככל שאנו מזדקנים, הגוף מייצר ממנו פחות מה שמסביר את הכאבים במפרקים שאופייניים לגיל המבוגר. על פי ממצאים תוסף התזונה SAME לא מועיל רק לכאבים הפיזיים אלא גם משפר את מצב הרוח על ידי כך שהוא מעלה את רמות הסרטונין והדופמין במח, הורמונים שמשפיעים על מצב הרוח ומווסתים אותו. המינון המומלץ הוא 400 מיליגרם פעמיים ביום כאשר מעלים את המינון בהדרגה.