תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

אצטיל-אל-קרניטין

חולי פיברומיאלגיה רבים מעידים על כך שנטילת תוסף התזונה אצטיל-אל-קרניטין, סייעה להם להתגבר על העייפות הכרונית על הדיכאון על כאבי השרירים. התוסףגם מטפח חדות מחשבה וריכוז ולכן מומלץ כתרופה טבעית לאנשים שסובלים מירידה בזיכרון או מאלצהיימר. ואם זה לא מספיק - הרי שהוא גם מונע אגירת שומן ולכן מתאים למי שרוצה להרזות. האם מומלץ לקחת אצטיל-אל-קרניטין כתוסף ומה צריך לדעת עליו לפני שמאמצים אותו ככדור פלא?

מה הקשר בין פיברומיאלגיה ואצטיל-אל-קרניטין?

מספר מחקרים הראו כי אצל הלוקים בעייפות כרונית או בפיברומיאלגיה- יש רמות נמוכות של אצטיל-ל-קרניטין בשרירים ובדם. מכאן נולדה המסקנה כי תוספת חיצונית של אצטיל ל-קרניטין כתוסף תזונה תשפר את מצבם של חולי פיברומיאלגיה ותעצים את רמות האנרגיה שלהם. יתר על כן, קרניטין נוצר גם כתהליך טבעי בגוף אבל לשם כך נדרשת חומצת האמינו-ליזין כחומר מוצא לתהליך. חולי פיברומיאלגיה שנטלו ליזין (כתכשיר לריפוי פצעי הרפס) דיווחו על שיפור משמעותי במצבם כיוון שאוטומטית רמת האצטיל אל קרניטין בדם ובשרירים- עלתה.

אצטיל-אל-קרניטין לפיברומיאלגיה: איזה תוסף כדאי לקנות?

רכשו רק אצטיל-אל-קרניטין בצורתו הטהורה ולא Acetyl-D-Carnitine כיוון שהתוסף בצורת ה"L" שלו - הוא היחידי שמצליח לחדור מזרם הדם למוח (חודר את מחסום דם מוח blood brain barrier) ומשפר את הסימפטומים של חולי פיברומיאלגיה. כיוון שמדובר בתוסף תזונה יקר אפשר לקחת גם ליזין (1000 מיליגרם ליום) כיוון שזהו חומר המוצא של קרניטין במקרה הזה מומלץ לקחת איתו גם וויטמינים מקבוצת B כיוון שאלו נדרשים לגוף כדי להמיר את חומצת האמינו ליזין לאצטיל-אל-קרניטין.

אצטיל-אל-קרניטין: לא רק לחולי פיברומיאלגיה

אצטיל-אל-קרניטין מעולה גם למי שרוצה לרזות, כיוון שהחומר הזה מקשה על אגירת שומן בגוף. אצטיל-אל-קרניטין הוכח כיעיל גם למערכת העצבים בעיקר לחולי אלצהיימר, דמנציה, ולאנשים שסובלים מבעיות זיכרון/אובדן זכרון. במקרים אלו מזריקים כשלוש גרם של אל-קרניטין לווריד כדי לראות שיפור בתסמיני הדמנציה.

מהן תופעות הלוואי של אצטיל-אל-קרניטין?

התוסף הזה מרים את האנרגיה הפיסית והמנטאלית אבל חשוב מאוד לבקר את המינונים ולא להגזים בהם. אנשים שלוקחים מעל 500 מיליגרם של אצטיל-אל-קרניטין ביום חווים בין השאר עצבנות, נדודי שינה, בחילות, הפרעות אחרות במערכת העיכול וסוג של היפראקטיביות. לפיכך מוטב שלא לעבור מינון של 500 מיליגרם ביום בנוסף, אין לקחת את אצטיל-אל-קרניטין במקרים של תת פעילות בלוטת התריס.

באילו מזונות נמצא אצטיל-אל-קרניטין?

אצטיל-אל-קרניטין נמצא בבשר, עופות, דגים ומוצרי חלב. המשמעות היא שצמחונים וטבעונים עלולים לסבול ממחסור החומר החשוב הזה. ירקות שבכל זאת מכילים כמויות קטנות של אצטיל-אל-קרניטין הם אבוקדו, אספרגוס וארטישוק. בכל מקרה כדאי לדעת שרמת הספיגה של החומר טובה יותר כשהיא מגיעה ממקור של מזון (75% ספיגה) וטובה הרבה פחות (20%) כשהוא מגיע מתוסף תזונה.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • הליכה נמרצת של 8 ק"מ ביום תעשה לאדם מדוכא וחרד את כל מה שטובי הפסיכיאטרים והתרופות- לא יעשו

    פול וויט, רופא וקרדיולוג אמריקני