אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
5 –הידרוקסי-אל-טריפטופן היא חומצת אמינו חשובה שמהווה חומר המוצא של סרטונין (הורמון השמחה), ומלטונין (הורמון השינה). גם מלטונין וגם סרוטונין הם ניורוטרנסמיטורים חשובים ביותר שמשפיעים על מצב רוח חיובי וטיוב איכות השינה. מחקר שנערך במשך שלושה חודשים על חולי פיברומיאלגיה בכל הגילאים הראה שיפור משמעותי בסימפטומים שלהם כשאשר נטלו את התוסף 5-:HTP סף הכאב עלה (כיוון שסרטונין חוסם את חומר הP במעבר העצבי), חלה אצלם ירידה משמעותית בכאבי המפרקים, בנוקשות השרירים ובנוסף הם חוו ירידה ברמות החרדה, עליה ברמת האנרגיה ושיפור באיכות השינה.
חשוב להדגיש כי במינונים גבוהים תוסף התזונה 5HTP- יכול להיות רעיל ולהוביל אפילו לתסמין קטלני (אאוזינופיליה מיאלגיה סינדרום -EMS). את הנקודה הזו כדאי לזכור היטב לפני שממהרים לרכוש טריפטופן אבל בגדול, חולי פיברומיאלגיה צריכים לקחת מינון של כ100 מיליגרם 5-HTP שלוש פעמים ביום כדי לחוות שיפור בסימפטומים של המחלה. התוסף משפיע כמעט באופן מיידי ומשפר תסמינים כמו דיכאון חרדה כאבים ונדודי שינה.
מקורות המזון העשירים ביותר בטריפטופן הם: תרנגול הודו, דגי טונה ודגי סלומון. לצמחונים המקור הטוב ביותר לטריפטופן הם ירקות עלים ירוקים ובעיקר תרד, לפת, עלי חרדל, אצות, אספרגוס, סלק, כרוב ניצנים, ברוקולי, קליפת מלפפון וקליפת בטטה. מבין הקטניות סויה היא המובילה כמקור לטריפטופן. כוס סויה מבושלת מכילה כ400 מיליגרם טריפטופן אבל נציין כי ישנם גם זרעים כמו אגוזי קשיו, שקדים, אגוזי מלך, שומשום וגרעיני דלעת שמספקים כ400 מיליגרם טריפטופן בכל כוס. מחקרים הראו כי טריפטופן ממקור צמחי נספג טוב יותר יחסית לטריפטופן שמגיע ממקור חלבוני.
5-HTP המהווה את חומר המוצא של טריפטופן, מלטונין וסרטונין ידוע גם ביכולתו להוריד את התאבון ולדכא את התשוקה לסוכרים. מעבר לחולי פיברומיאלגיה הוא מומלץ מאוד לאנשים שסובלים מהפרעות אכילה, לאנשים שסובלים מנדודי שינה וכן לאנשים שסובלים מדיכאון. תמיד כדאי להעדיף אותו על פני פרוזק (או תרופות ממשפחת הSSRI) כיוון שבשונה מפרוזק הוא לא גורם לתחושה של 'זומביות' או לאימפוטנציה.
בשנות ה90 התברר כי נטילת מינונים גבוהים של 5-HTP קשורה עם התפתחות מחלה קטלנית בשם האזינופיליה- מיאלגיה-סינדרום (EMS) שמתבטאת בכאבי שרירים, עייפות, כאבי מפרקים, התקרחות, יובש בפה, צרבות, אובדן תאבון מוחלט ועוד. בנוסף לאנשים שסובלים ממחלות כבד או מחלות כליה לא מומלץ לקחת 5-HTP.