אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
חרף המסתורין סביב מחלת אלף הפנים (פיברומיאלגיה) ישנה עובדה אחת ידועה: בחולי פיברומיאלגיה הגוף לא מייצר מספיק מולקולות ATP (מולקולת האנרגיה) ומכאן העייפות הכרונית הכבדה שהם חווים. כיוון שכך, מומלץ שהם יוסיפו לתזונה שלהם חומצה מאלית, כיוון שחומצה מאלית היא רכיב מפתח בתהליך של יצור מולקולת ה atp.
חומצה מאלית היא חומר חומר שהגוף מייצר באופן טבעי - אבל אצל חולי פיברו היא נמצאת בחסר. במקום לקנות תוסף תזונה כזה בחנות טבע תוכלו להשתמש בשני חומרים לא יקרים מן מטבח: חומץ תפוחים וסודה לשתיה כדי להשיג את אותה תוצאה. אחד מכללי המפתח בהשגת בריאות טובה הוא ללכת על פשטות ולחזור לבסיס (בייק טו בייסיק). דווקא הדברים החינמיים שהטבע נתן לנו כמו שמש ואויר - הם הכי חיוניים לבריאות. באותה נשימה אפשר לומר שסודה לשתיה וחומץ תפוחים - שני תכשירים כל כך זולים ונגישים הם הם המפתח היעיל ביותר להיפטר מתסמיני העייפות הכרונית שמאפיינת חולי פיברומיאלגיה.
יותר ויותר חולי פיברומיאלגיה מדווחים על הקלה משמעותית בסימפטומים של המחלה: בדלקת, בכאב, ובעייפות לאחר שהם החלו לשתות על בסיס קבוע חומץ תפוחים עם תוספות שונות כמו סודה לשתייה, מגנזיום, ופלפל חריף אדום ( כדי להעצים את הפעולה של חומץ התפוחים ). ישנן עדויות שכאשר אותם חולי פיברו חדלו עם הטיפול הטבעי הזה- העייפות התהומית והכאבים חזרו.
אין תשובה אחת אחידה. לכל אחד יש גוף קצת אחר ועל כן במקרה זה המינונים הם עניין של ניסוי ותעייה. התחילו משתי כפות של חומץ תפוחים בתוך כוס מים, טלו את התערובת הזו פעמיים ביום למשך שבוע ונסו להבחין כיצד הכאבים והעייפות פוחתים. בוודאי תופתעו לטובה! על פי המחקרים אנשים שנטלו חומצה מאלית במינון של 1.2- 2.4 גרם של חומצה מאלית ביום- מספרים שכבר אחרי שלושה חודשים חל במצבם הבריאותי שיפור משמעותי: סף הכאב עלה והכאבים פחתו או נעלמו. אם אתם הולכים על הפטנט מן המטבח המינון הנכון להתחיל בו הוא רבע כפית של סודה לשתייה, יחד עם שתי כפיות של חומץ תפוחים בתוך כוס שמכילה 250 מיליגרם של מים. תמיד בניסוי תכשיר חדש שאתם מציגים לגוף- מומלץ להתחיל ב"קטן" ולהמשיך במתינות ובהדרגה.
אפשר לשתות את חומץ התפוחים עם מיץ ירקות סחוט, עם מיץ תפוחים סחוט או להוסיף אותו לסלט חי כרוטב. ללא ספק שווה לסבול את הריח כדי להקל על התהליך הדלקתי ועל הכאבים. לפעמים די בכפית אחת של חומץ מיץ תפוחים בכוס כדי לשנות את החיים שלכם לחלוטין. עדיין הריח בלתי נסבל עליכם? אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל אדום חריף שעוזר להאיץ מטבוליזם , קינמון לשם הטעם דבש מייפל או עלי סטיביה. בשום פנים ואופן אל תוסיפו ממתיקים מלאכותיים (אספרטם) כיון שיש עדויות כי אספרטם על צורותיו המשונות- מעודד דווקא את תסמיני הפיברומיאלגיה - ומחזק את תחושות העייפות הכרונית.
חומץ תפוחים מסלק רעלנים מן הגוף, תורם למראה צעיר, שורף קלוריות, מפחית תיאבון (ומופעי בליסה) מסייע מאוד בעיכול ובספיגת רכיבים תזונתיים למעי הדק, מחזק את מערכת החיסון, מרגיע עור מגורה, מבהיר שומות, מסדר את המטבוליזם בגוף ומאזן אותו, ובעיקר מקל על מפרקים ושרירים כואבים.
מחלות כרוניות קשות כמו סרטן, סכרת, ומצבי דלקת אחרים בגוף לא יכולים להתהוות או לשגשג בסביבת דם בסיסית. הטעם של חומץ התפוחים – הוא חמוץ אבל את הדם הוא הופך לבסיסי מאד ומייד משהו בחווית החיוניות של האדם משתפר בגדול.בינינו ? מה זה משנה איך זה עובד- העיקר שזה עובד: חומץ תפוחים מפחית משקל , משפר את רמות האנרגיה בגוף ונותן תחושה של רעננות וויטליות ואנרגיה.
הקפידו על חומץ תפוחים לא מפוסטר אורגני ללא חומרים משמרים וללא כימיקלים. רק בצורה הזאת תוכלו להבטיח שהחומץ מכיל אכן את כל האנזימים והמינרלים הנחוצים. דואגים ממוצר לא מפוסטר? הסירו דאגה: כיוון שחיידקים לא יכולים לחיות ממילא בסביבה חומצית. גם המים שבהם אתם מוהלים את החומץ צריכים להיות מי מעיין נקיים או מזוקקים - בשום פנים ואופן אל תשתמשו במים עם פלואור או כלור.