תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

תופעות לוואי של פוסאלן, אקטונל, זומרה, ארדיה, מקסיבון

התרופות הקלאסיות לאוסטאופורוזיס מקבוצת ה-ביפוספונטים עוררו בשעתו התלהבות גדולה בקרב הקהילה הרפואית. תרופות כמו פוסאלן, אקטונל, זומרה, ארדיה ומקסיבון מעלים את צפיפות העצם ומפחיתים את הסיכון לשברים באגן ובחוליות. יחד עם זאת החולים שלוקחים אותן פחות מתלהבים. מהן תופעות הלוואי הקשות של תרופות לאוסטאופורוזיס ומה ניתן לעשות במקומן?

כיצד עובדות תרופות לאוסטאופורוזיס (ביפוספונטים)?

עצם היא איבר בהתפתחות מתמדת כל הזמן: היא נבנית על ידי תאים בוני עצם (אוסטאובלסטים) ובמקביל נספגת על ידי תאים הורסי עצם (אוסטאוקלסטים). תרופות מקבוצת הביפוספונטים מתערבים בשיווי המשקל הטבעי הזה, גורמים לתאים הורסי עצם להתאבד וכך מאטים את אובדן העצם אצל הלוקים באוסטאופורוזיס או במחלת פאג'ט. היום ידוע שהתכשירים הרפואיים הללו כמו פוסלן אמנם מעלים את הצפיפות אבל לא בהכרח את איכות העצם.

למה לא כדאי לקחת ביפוספונטים (תרופות לאוסטאופורוזיס)?

חולי אוסטאופורוזיס שלקוחים לאורך זמן תרופות כמו אקטונל או פוסאלן מדווחים על מספר תופעות לוואי לא נעימות במגוון מערכות של הגוף.

תופעות לוואי בדרכי העיכול

אלו כוללות אי שקט במערכת העיכול כמו בחילות, שלשולים, כאבי בטן, נפיחות וגזים, עצירות קשה, כיבים בוושט ודלקות.

תופעות לוואי בשלד

כאבים כללים בשרירים, בגידים ובעצמות כמו גם כאבי גב וכאבים בגפיים ובעיקר בבהונות הרגליים.

הרס עצם הלסת התחתונה

תופעת לוואי זו נקראת אוסטאונקרוזיס (OGN). מדובר במוות של תאי עצם כתוצאה מהזרקה תוך וורידית של תרופה לאוסטאופורוזיס כאשר סיכון זה מוגבר לאחר טיפולים בפה ובלסת.

תופעת הלואי הגרועה מכל של ביפוספונטים: סרטן הוושט

מחקר משנת 2010 מצביע על סיכון כפול לפתח דלקת וסרטן בוושט כאשר התרופות הללו נלקחות ברציפות מעל 5 שנים.

שברים בעצם הירך

כאמור התרופות הרגילות לאוסטאופורוזיס (ביפוספוטנים) מעלות את צפיפות העצם אבל לא את איכותה. התברר כי העצם שנבנית כתוצאה מההתערבות המלאכותית שלהם אינה בהכרח בריאה ולאחר שנים ארוכות של נטילתן (4 שנים ומעלה) הוכח כי אצל נשים מבוגרות תכשירים אלו עלולים לגרום לשברים אלכסוניים מוזרים בעצם הירך.

מהן האלטרנטיבות שלכם לביפוספונטים כמענה לאוסטאופורוזיס?

פרוליה

מדובר בתרופה ביולוגית, שעובדת על מנגנון אחר מהביפוספונטים. זהו נוגדן שמפריע לתהליך של התפתחות האוסטאוקלסטים וניתן בהזרקה כל חצי שנה, אבל גם התרופה הזו היא התערבות מלאכותית שעלולה לגרום לאוסטאונקרוזיס, לכולסטרול גבוה ולהגדלת הסיכון לזיהומים בדרכי השתן.

פרוטלוס (סטרונציום רנלט)

מדובר במינרל דמוי סידן (סטרונציום) שהוכח כמפחית באופן משמעותי את השברים בחוליות ובאגן כיון שהוא ממלא את מקומו של הסידן בשלד כאשר הסידן נמצא בחסר או לךא נספג מספיק טוב.

שינויים באורח החיים

זכרו כי אם אתם לוקים באוסטאופורוזיס או באוסטאופניה – אין זה אומר בהכרח שתחוו שברים. כל שעליכם לעשות הוא למזער ככל שניתן את הסיכון לשברים ולהמשיך לשמור עחל איחכות חיים טובה. תוכלו לעשות זאת בין השאר על ידי דיאטה בסיסית (מעט מאוד מזון מעובד הרבה מאוד פירות וירקות טריים) כמו גם לקיחת תוספי תזונה כמו סידן, ויטמיןD , זרחן, מגנזיום מינרלים כמו אבץ, כרום, מנגן, נחושת, בורון, אשלגן, סיליקה, חומצה פולית וסטרונציום. שינוי נוסף באורח החיים הוא כמובן התעמלות בונות עצם על ידי גומיות ומשקולות שעוזרות לדחיסת העצם ולחיזוקה.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "אדם זקוק לקשיים בחייו. אלו הם אבני הבנין של בריאות טובה"

    קרל גוסטב יונג