אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כוס גרעיני שומשום 200 מ"ג
כוס במיה מבושלת 130 מ"ג
2 כפות טחינה מלאה 130 מ"ג
כוס שקדים 400 מ"ג
1 כפית מולסה 180 מ"ג
כוס ברוקולי מבושל 100 מ"ג
12 אגוזי ברזיל 100 מ"ג
6 תאנים 70 מ"ג
2 תפוזים 100 מ"ג
כוס זרעי פשתה 430 מ"ג
כוס עלי חרדל/רוקט 100 מ"ג
כוס כרוב/כרוב קייל 180 מ"ג
כוס תרד 245 מ"ג
לאור המחלוקת שקיימת סביב נושא החלב ועד כמה באמת מוצרי חלב תורמים או מזיקים לצפיפות העצמות - יש היום יותר ויותר חסידים של צריכת סידן מקורות צמחיים בלבד. הטענה היא שמוצרי החלב הופכים את הדם חומצי ובתגובה לכך -לא רק שהסידן לא נספג ומחזק את העצם – אלא אף מופרש מן העצמות כדי לסתור את החומצה בדם. מנגד המתנגדים לתזה הזו טוענים כי מקורות צמחיים לסידן לא יעילים שכן הם מכילים חומצה פיטית המעכבת את הספיגה מן המעיים לדם.
הימנעו ממעכבי ספיגה כמו קפה וקקאו בזמן צריכת המזונות הנ"ל
שבו כל יום בשמש למשך 20 דקות כיון שויטמין די הכרחי לספיגת הסידן מהמעיים לדם.
הקפידו לצרוך מינרלים נוספים מן המזון כמו מגנזיום (הרבה אגוזים) ואשלגן (בננה) כיון שגם למינרלים הללו יש תפקידי מפתח בספיגת הסידן.