אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
תהליך העיכול מורכב מאוד ובעיקרו הינו שרשרת של ריאקציות ביוכימיות שבעזרתן המזון מתפרק למולקולות קטנות. כדי שהתהליכים הללו לא ימשכו זמן ארוך מדי, הגוף מייצר אנזימים המהווים קטליזטורים להאצת תהליכי הפירוק של מרכיבי המזון. ככל שרמת האנזימים בגוף גבוהה יותר כך תהליך העיכול יקוצר ותסבלו פחות מעצירות.
האנזימים מופקים בעיקר מן הבלוטות של הגוף כמו בלוטות הרוק, או מבלוטות אחרות לאורך מערכת העיכול ואולם עם ההזדקנות הייצור שלהם הופך פחות אפקטיבי: הבלוטות מייצרות ומפרישות פחות אנזימים נחוצים, תהליך העיכול נמשך לאורך זמו והתוצאה היא עצירות. הנתון הזה היווה כר מחייה נרחב לחברות של תוספי תזונה שקראו את הצורך בשוק והפיקו 'אנזימי עיכול בקופסא' קרי אנזימי עיכול כתוספי תזונה. יחד עם זאת אתם לא זקוקים לאנזימים הללו (אולי למעט אנזים הלקטז שחסר אצל הרבה מאוד אנשים. זהו אנזים לפירוק סוכר החלב – לקטוז): הטבע גדוש באנזימי עיכול ותמצאו אותם במזונות הבאים:
– פפאין הוא אנזים שמפרק חלבונים לחומצות אמינו והוא מצוי בשפע גם בפרי וגם בעץ הפפאיה בעיקר בחלב של הפרי. הפפאין מצוי ברמות גבוהות יותר ככל שהפרי ירוק יותר (בוסר) אבל הוא לא מומלץ לנשים בהריון או לנשים שמנסות להרות. אם אתם סובלים מעצירות לכו על מנת פפאיה מדי יום ותראו שיפור משמעותי בעיכול שלא לדבר על כך שלפפאיה יש יתרונות רבים נוספים כמו הקטנת כאבי פרקים, צמצום דלקות ושיפור הראיה בגלל שפע הקרטנואידים שהיא מכילה.
עמילז נמצא ברוק הטבעי שלנו, בדבש גולמי, בפירות ובירקות. יש לי חברה שמספרת כי הדבר הראשון שהיא עושה כל בוקר עוד לפני שהיא מצחצחת שיניים הוא... (שבו על הכסא ותחזיקו חזק) ....לשתות את הרוק שלה. ואתם יודעים מה? היא עושה בשכל - כיוון שהרוק הזה מהווה משקה טבעי רווי בעמילז -אותו אנזים שנחוץ כדי לפרק את הפחמימות שנכניס לפה במשך היום. עמילז נמצא גם בדבש גולמי טהור ממקור אורגני אבל גם בפירות וירקות טריים בלבד. מסיבה זאת כשאתם אוכלים ארוחה עתירת פחמימות כמו פסטה שווה לכם לצרוך לצידה שפע של ירקות טריים.
ליפז הוא האנזים שמפרק שומנים במערכת העיכול ואותו תוכלו למצוא בחלב אורגני לא מפוסטר כמו גם בחמאה שמופקת מהחלב. ליפאז נמצא בכמויות קטנות יותר גם באגוזים ובזרעים.
תבלינים רבים כמו שומר, אניס, עלי מנטה, צמחי מרפא כמו נפית החתולים, שורש זנגביל וגם נבטים (בעיקר מברוקולי) מכילים אנזימי עיכול טבעיים. זינגיבאין למשל הוא אנזים מפרק חלבונים שנמצא בשורש הזנגביל ידוע כבעל כח רב לקצר הליכי עיכול ולמנוע עצירות. זינגיבאין מפרק חלבונים משפר עיכול וכן מעודד ייצור של מיצי עיכול.
חלבון נוסף שנמצא בדגנים בעיקר בנבט חיטה הוא פרוטאז – והוא אנזים שמפרק חלבון. הוא נמצא בזרעי חיטה מונבטים בלבד – לא כאשר הם כבר מגיעים בפורמט של לחם או כאשר הזרעים מבושלים.