אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אלו-ורה הצמח האפריקאי ידוע בעיקר כתרופת פלא לכוויות, לעקיצות ולגירוים בעור. פחות יודעים כי הוא צמח מרפא לאנשים הסובלים מעצירות כרונית, או מקנדידה במערכת העיכול כיצד הוא עובד והאם באמת כדאי לקחת אותו?
אחד מכל חמישה סובל מתסמונת המעי העצבני, מעצירות כרונית, או מתסמינים של גזים , נפיחות , כאבי בטן, והתכווצויות. יותר ויותר אנשים בעולם הרפואי מבינים שהבעיה הזו מחייבת פתרון כיון שהיא מייצרת בעיות לטווח ארוך עקב אי ספיגה מספקת שלל חומרים תזונתיים מן המעי.
לצמח האלוורה בעיקר לג'ל הפנימי השקוף שלו יש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי פטרייתיות. כיון שעצירות נגרמת גם ע"י התרבות של קנדידה במעי, יש מי שממליץ על תוספים של אלוורה או מיץ אלוורה במיוחד במקרים שבהם יש יש סימנים של כיבים במעי, ודימום בצואה.
אלוורה פועל כמשלשל בדומה לצמחים כמו קסקרה או סנה. החומר הפעיל שבו נקרא אנטרקווינון והוא זה שמגרה את המעיים להתכווץ ולנוע. למעשה הוא מייצר פריסטלטיקה מלאכותית (בדומה לעלי סנה) ועל כן הוא אכן יכול לגרום למעיים להתמכר אליו להתעצל מלפעול באופן עצמוני טבעי. שימוש לאורך זמן יכול לגרום לתלות בו גם כיון שהוא מפחית את תכולת האשלגן במעיים והמחסור באשלגן כשלעצמו מחריף את בעיית הפריסטלטיקה (תנועת המעיים לכיוון הפרשת הצואה).
אם אתם לוקחים אלוורה מתוסף תזונה התחילו במינונים מופחתים של כ50 מ"ג ליום. אם אתם רוצים להכין מיץ טבעי מן הצמח, התחילו עם רבע כוס בלבד. יש להקפיד לקחת רק את הג'ל הפנימי ביותר בעלה ולא את ג'ל שסמוך לאזורים שקרובים לקליפה, כיון שבקליפת האלוורה יש חומרים מגרים מדי שיכולים להזיק למעי. הג'ל מר ולכן מומלץ לערבבו עם מיצי פירות, או עם תה צמחים כמו קמומיל או תה מרוה.
מעבר להתמכרות הוא עלול להיות משלשל ולגרום לאובדן משקל, וכן לנזקים בכבד ובכליות. לנשים מניקות ולנשים בהריון אסור לקחת אלוורה באופן פנימי ובכל מקרה תמיד מומלץ להתחיל במינון קטן ולהקפיד לא לשתות אלו ורה יותר מ 10 ימים ברציפות.
שניהם ממכרים, אולם אלוורה נחשב ממריץ חזק יותר. על פי רוב ניתן כאשר תה מעלי הסנה איבד מכוחו וכבר לא משפיע על הסובל מעצירות!