אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
כבר המצרים הקדמונים הכירו בסגולותיו של שמן הקיק כתרופת פלא לעצירות קשה אבל הטיפול העממי הזה הגיע גם לחיים המודרניים.היום שמן קיק נחשבת כתרופה ביתית זולה ויעילה לטיפול ב'מעיים תקועות'.
שמן הקיק מופק צמח הקיקיון שגדל בעיקר במזרח אפריקה אבל גם בארץ. החומר הפעיל שלו ריצין קטלני מאד עבור האדם ולמעשה די במיליגרם אחד ממנו- כדי לגרום למוות מיידי, ואולם בשמן הקיק התעשייתי שאנו רוכשים ברשתות הפארם או בבתי מרקחת סולק הרכיב הרעיל ריצין- והשמן נחשב בטוח לשימוש בעיקר לטיפול חיצוני
לא רק ששמן קיק מסכך את המעיים , משמן אותם ומקל על החלקת הצואה החוצה, לשמן קיק יש יתרונות נוספים: הוא ממריץ את הפריסטלטיקה של המעיים (גם של המעי הגס וגם של המעי הדק) – מסוגל לנקות חומרי פסולת שנתקעו בדפנות המעי וכן הוא מפריע לספיגת המים מן המעי אל הגוף- כך שמרקם הצואה הופך רך יותר וקל למעבר החוצה.
אותו יתרון של הפרעה לספיגת המים הוא גם החיסרון של התכשיר הביתי הזה שכן הוא עלול לגרום להתייבשות הגוף. בנוסף כאשר נוטלים אותו לאורך זמן עלולים להיגרם שלשולים קשים ואתם עלולים לאבד בדרך אלקטרוליטים חיוניים לבריאות הגוף. תופעות לוואי אחרות של שמן קיק הם בחילות וגודש באגן כך שאסור לקחת שמן קיק לעצירות יותר מ 5 ימים ברציפות.
שמן קיק בשימוש חיצוני יעיל מאד לטיפול ביבלות. גם יבלות עקשניות מאד לא עומדות בפניו ונושרות אחרי מספר ימים. בנוסף שמן קיק ניתן כטיפול חיצוני גם לאנשים שסובלים מדלקות במפרקים. בעצירות כאמור הוא יעיל רק במקרים של הקלה זמנית ואין לעשות בו שימוש קבוע ורציף. יש גם מי שמטפל בפיברומיאלגיה ובעייפות כרונית באמצעות שמן קיק כיון שיש לו תכונות אנטי דלקתיות מובהקות, והיום ישנה השערה שיש לה יסוד כי מחלות של עייפות כרונית, פיברומיאלגיה ומחלת הנשיקה הם מצבים של עודף דלקת בגוף.