אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הנה שתי עובדות שכדאי להפנים: גוף ממוצע של אדם מכיל שני קילו חיידקים אשר שוכנים בעיקר במעי. כדי להשיג בריאות טובה אתם חייבים לוודא ש70% מן החיידקים הללו יהיו חיידקים ידידותיים ורק 30% מהם חיידקים רעים. כיצד משפיעה פרוביוטיקה על עיכול טוב ועל שחרור מעצירות?
אחד הסודות לבריאות טובה עובר דרך פעולת מעיים גדולה וטובה. ככל שתרוקנו יותר את הפסולת מן המעיים ככל שמרקם הצואה רך, וככל שנפח הצואה גדול כך הבריאות שלכם תהיה אופטימלית. כדי להשיג את היעד הזה הרבה מאוד אנשים רצים אל הסיבים התזונתיים: מוסיפים סיבי פסיליום, מרבים בטחינת ירקות ופירות, צורכים חיטה מלאה או אורז מלא בלבד כדי להגביר את תכולת הסיבים במעיים. כל זה טוב ויפה אולם הנשק הסודי באמת הוא תיגבור רמת החיידקים הידידותיים הפרוביוטים במעי. למה? כיוון שבכוחם של חיידקי הפרוביוטיקה לנקות אותו היטב ולייצר פעולת מעיים גדולה פעם אחת לפחות ביום.
אחד הזנים שהוכח כיעיל ביותר למניעת עצירות ולטיפול בבעיות של מעי רגיז הוא החיידק הפרוביוטי LT299V . החיידק הזה פותח על ידי קבוצת רופאים גסטרואנטרולוגים שגילו כי נטילתו לאחר ניתוחי מעיים מאוד שיפרה את ההחלמה וקיצרה אותה, אבל בנוסף לכך גם תרמה לפעולות מעיים גדולות וטובות. חיידק פרוביוטי אחר הוא של ד"ר אוהירה היפני מוצר שמותסס במשך חמש שנים ונחשב מעולה למצבים של תסמונת המעי הרגיז וכן לעצירות.
מחקר שנעשה באוניברסיטת מרילנד מצא כי תערובת חיידקים של לקטובצילוס אצידופלוס וביפדוס הקלה מאוד על עצירות, נפיחות בבטן, וכאבי בטן. והכי חשוב? חיידקים פרוביוטים מסלקים את התחושה של יציאה שעדיין לא הושלמה כולה, אותה תחושה שמשהו עדיין נשאר תקוע.
כשמדובר במבוגרים הסובלים מעצירות יש לקחת מדי יום פרוביוטיקה שמכילה אחד עד עשרה מיליארד חיידקים כאשר אלו מחולקים לשלוש עד ארבע מנות. חיידקים טובים מחזקים את מערכת החיסון מסייעים למערכת העיכול ומגנים על הגוף מפני אבנים בכליות ומפני לחץ דם גבוה.
במטבח הקוריאני משתמשים בקימצ'י – תערובת ירקות כבושים ללא פסטור כמקור לפרוביוטיקה המסייעת בעיכול. במערב, מוצרי חלב מותססים כמו יוגורט וקפיר הם המקורות הראשונים הטובים לפרוביוטיקה מהמזון. יחד עם זאת פרוביוטיקה נמצאת גם בגבינת קוטג' ובחמאה. גם מוצרי סויה מכילים פרוביוטיקה: מוצרים כמו מיסו, נטו וטמפה מהווים מקורות טובים לפרוביוטיקה המקובלים במזון היפני. כרוב כבוש גם הוא מקור מצוין לפרוביוטיקה כל עוד הוא לא עבר תהליך של פסטור- כיוון שתהליך הפסטור הורג את החיידקים.
מבין הפירות והירקות ארטישוק ובננה הם מקור טוב לתרכובות פרוביוטיות. גם שום בצל וכרישה מכילים תרכובות פרוביוטיות ואולם אם אתם רוצים לקבל מהם את חיידקי הפרוביוטיקה אל תערבבו אותם עם חומץ כיון שחומץ קוטל את החיידקים הפרוביוטים.