אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
האם ידעתם שמספר תאי העצב המעצבבים את המעיים גדול ממספר הנוירונים במח?- לא בכדי נקראים המעיים "המח השני" – בגלל התפקיד הקרדינלי שלהם על שאר איברי הגוף ומערכות הגוף. הנתון הזה של מספר הנוירונים במעי רק מלמד עד כמה ההיבט הנפשי משפיע ישירות על תפקודם. במצבים של שלווה ונחת רוח (מערכת העצבים הפרסימפתטית)- יש להם נטיה להתרוקן ובמצבים של לחץ מתח ועצבים- להיתקע- ולגרום לעצירות.
מתח וחרדה פועלים במספר דרכים: מתח נפשי מדכא את עיצבוב המעיים והקיבה וזה כשלעצמו מפחית את התנועתיות של המעי וגורם לעצירות. עוד משהו : אנשים במצב של חרדה אפילו מתונה נוטים להתעלם מאיתותי הגוף שלהם (למשל להמשיך לעבוד על מקלדת המחשב גם כשהיד, הכתף והשכמה כואבים להם) ובנוסף הם נוטים לעיתים לדכא את הדחף שלהם ללכת לשירותים כשהגוף מאותת על רצון להתרוקנות.
לא בכדי נטבע המושג "תחושת בטן" שלמעשה מלמד עד כמה הבטן המעיים והרגשות שלנו אחוזים זה בזה. לעיתים במצבי חרדה / דיכאון אנשים מקבלים תרופות ממשפחת הפרוזק שבתורן מאטות את קצב התהליכים בגוף ואף תורמות לעצירות. יש אנשים חרדתיים שרצים לשכך את חרדתם בהתמכרות לחומרים כמו אלכוהול או פחמימות כמו לחמים ופסטות (כדי להגביר האופן טבעי את ייצור הסרוטונין) ואולם גם אלכוהול וגם פחמימות מעודדים עצירות. זכרו שהמלה 'פסטה' באה מהשורש paste שפירושו "להדביק" והמלה גלוטן (חלבון הציפוי של החיטה) גם היא באה מהמלה glue קרי דבק – ומהי עצירות אם לא "הידבקות" של מזון לדפנות המעי והיעדר זרימה?!
אנשים שסובלים מעצירות לא לגמרי מודעים לקשר בין הבעיה הרפואית שלהם ובין ההיבט הנפשי. כתוצאה מכך הרבה מאוד אנשים מחפשים את הריפוי שלהם במישור הפיזי: בתרופות ובמשלשלים מבלי להבין שהמתח הנפשי הוא זה שגורם לאומללותם ! כך למשל אנשי עסקים, אנשים מאוד עסוקים אנשים שחיים בקצב מהיר- נוטים לעצירות בתדירות יותר גבוהה, ואיך הם מטפלים בבעית העצירות? ע"י כלים שרק מחמירים אותה (למשל הם נוטלים משלשלים חזקים).
פתרון הפלא הוא תמיד פשוט, חינמי, ומתחת לאף: התעמלות, במיוחד פעילות אירובית כיון שזו גם מועילה לתנועתיות של המעיים גם מפחיתת מתח וחרדה וגם משחררת גם מתח פיזי מיותר מהשרירים.
האם ידעתם שחרדה עלולה להיגרם ע"י היעדר שתיית נוזלים מספקת? אנשים עסוקים מאוד לא מוצאים את הזמן לשתות מספיק, והמחסור בנוזלים כשלעצמו גורם לחרדה או התקפי חרדה, אבל גם לצואה קשה ויבשה, לעצירות או לפעולת מעיים מאומצת וקשה. אם אתם מזהים את עצמכם כאנשים שנוטים לעצבנות/ למתח/ לחרדה – שתו הרבה יותר מים ממה שאתם נוהגים לעשות (לפחות 10 כוסות נוזלים) כדי לצוד שתי ציפורים במכה אחת. שימו לב: קפה, קולה תה או קקאו אינם נכללים כאן כנוזלים. להיפך הם אף מייבשים את הגוף (כולם מכילים קפאין) ועלולים לגרום לחרדה ולעצירות.