אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
האם אתם מוצאים את עצמכם מתאמצים בשירותים כדי להפיק פעולת מעיים טובה? האם אתם מגיעים לשירותים בתדירות נמוכה וחשים כל הזמן תקועים?- יתכן ששורש הבעיה נמצא במוצרים עם גלוטן שאתם צורכים.
עצירות קשה אינה עניין שאפשר להקל בו ראש. היא גם מטרד כואב וגם מטרד בריאותי שגורם לנזקים אחרים בטווח הארוך. מרבית הסובלים מעצירות מנסים לקחת חומרים משלשלים, לשתות יותר, לישון יותר אבל לא תמיד כלים אלו עוזרים. למה? כיון שישנה סיבה יותר סמויה מעיני רוב הציבור: רגישות לגלוטן.
החשיפה לגרגר חיטה קטן, קרי לכמויות זעירות ביותר של גלוטן יכולה לעורר תגובה אוטואימונית שבמסגרה מערכת החיסון תוקפת את הרקמות הבריאות של המעיים. זוהי מחלת צליאק ובשמה העברי כרסת. יש לדעת שמרבית האוכלוסייה אינה צליאקית אבל היא כן רגישה לגלוטן. למה הכוונה? בחשיפה ללחם ומוצרי מאפה אחרים הם לא יגיעו למצב שמסכן את חייהם אבל כן יחוו נפיחות, עצירות, כאבי בטן, כאבי שרירים, עייפות כרונית ולעיתים גם אובדן משקל על רקע של ספיגת מזון לא מספקת.
רגישות לגלוטן מייצרת קושי לעכל את הגלוטן שמגיע ממוצרים כמו חיטה, שעורה, שיפון, או כוסמין. הבעיה היא שמרבית האנשים לא מודעים לכך שהם רגישים לגלוטן ושהוא הוא הסיבה המרכזית לכך שהם חווים בעיות במעיים, אנמיה, עייפות, מוח מעורפל ושינויים במצבי הרוח. כאשר הגלוטן נכנס לגוף שרגיש אליו, הרי שבמקום לעבור במערכת העיכול במהירות, הוא נתקע בדפנות המעיים ומתחיל להירקב שם. התהליך הזה מוסיף חטא על פשע משחרר רעלנים למחזור הדם ולאלו יש אפקט שלילי נוסף על הבריאות. גם בצליאק וגם במצבי רגישות לגלוטן- הגלוטן מתקיף את דפנות המעיים מה שמוביל לשיהוי בהתרוקנות הקיבה (פשוט כי הקיבה ממשיכה להחזיק את תכולתה כי המעיים מותקפות).זוהי הסיבה מדוע רגישות לגלוטן מתבטאת לעיתים קרובות גם בצרבת לאחר אכילת מאפים ופחמימות.
גם אם אתם לא בטוחים שאתם רגישים לגלוטן נסו למשל מספר שבועות דיאטה נטולת גלוטן. עברו לצרוך חלופות ללחם ודומיו כמו למשל תירס, אורז, קינואה ותפוחי אדמה. זה לא קל במיוחד אם אתם מכורים ללכם ומוצרי מאפה אבל הרבה מאד אנשים שסבלו מעצירות כרונית קשה מצאו שהשינוי המשמעותי הזה באורח החיים ובתזונה חולל אצלם את המהפך ועזר למעיים שלהם "לשחרר מטענים תקועים".