אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
בטבע קיימים כ200 סוגים של פיטוסטרולים, שומנים ממקור צמחי שהמבנה המולקולרי שלהם דומה מאוד לזה של כולסטרול. ההשערה היא כי בשל הדמיון לכולסטרול- הפיטוסטרולים מתחרים איתו על הספיגה במעי וכך מפחיתים את ספיגתו באופן משמעותי מן המזון אל זרם הדם.
פיטוסטרולים נמצאים במגוון רחב של מזונות. על פי המחקרים יש לצרוך מהם שני גרם ליום כדי להפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ואת רמת הכולסטרול הכוללת בכ10-15 אחוז. יש לציין כי על רמת הטריגלצרידים פיטוסטרולים לא משפיעים בכלל והם גם לא יעילים להעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) . בתזונה הרגילה שלנו קשה מאוד להגיע לרמה של 2 גרם פיטוסטרולים ביום ועל כן יש לבחור באופן מושכל ובתבונה את המזונות הנכונים שיספקו רמה שמתקרבת לכך.
מבין הדגנים נבט החיטה הוא המזון העשיר ביותר בפיטוסטרולים וחבל שלא אוכלים ממנו יותר בתזונה המערבית. לצידו של נבט החיטה מככבים גם לחם שיפון, ותירס כדגנים עתירי פיטוסטרולים.
שמנים צמחיים כמו שמן קנולה או שמן תירס ידועים כבעלי רמת פיטוסטרולים מאוד גבוהה אבל הבעיה איתם היא שהם נוטים להתחמצן לגרום לבעיות בריאות אחרות. מבין הזרעים שקדים, אגוזי קשיו, פיסטוקים, אגוזי מקדמיה, זרעי פשתה , אגוזי פקאן, שומשום ושמן שומשום מכילים כמויות נאות של פיטוסטרולים.
מירקות ופירות קשה יותר להגיע לרמת פיטוסטרולים יומית שתצליח להוריד כולסטרול גבוה בדם. בכל זאת מבינהם העשירים ביותר בפיטוסטרולים הם ברוקולי, כרוב ניצנים, אפונה, תאנים יבשות, כרוב, תרד, תירס, תות, אוכמניות ופטל.
עד היום לא נרשמו תופעות לוואי מיוחדות בנטילת פיטוסטרולים, אבל יחד עם זאת אסור להגזים ולקחת מעל 3 גרם ליום שכן במצב כזה כבר אין השפעה נוספת על הורדת רמות הכולסטרול בדם. וכאשר כמות הפיטוסטרולים בתזונה מוגזמת מעל 3 גרם עלולה לשהיווצר ירידה בכמות הוויטמינים המסיסים בשומן כמו ויטמין A וויטמין E.