אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
1. רמת הכולסטרול הטוב מול רמת הכולסטרול הכללי – טלו את רמת הHDL וחלקו אותה ברמת הכולסטרול הכללית בדם, היחס הזה צריך להיות כמה שיותר גבוה. כל עוד הוא מעל 24 אחוז אתם בטווח הנורמלי. אם טיפסתם מעל 30 אחוז אתם במצב מצוין. אם היחס נמוך מ24% לכו על טקטיקות של העלאת רמת הכולסטרול הטוב : התעמלות אירובית נמרצת מספר פעמים בשבוע, נטילת תוסף התזונה ניאצין וצריכה של זרעי פשתה וסיבים תזונתיים מסיסים
2. היחס בין רמת הכולסטרול הטוב והטריגליצרידים.. קחו את רמת הטריגליצרידים כפי שמופיעה בבדיקות הדם וחלקו אותה ברמת הHDL היחס הזה צריך להיות לעולם גדול מ-2 כדי להצביע על לב וכלי דם במצב בריאותי תקין. אם זה לא המצב הפחיתו את רמת הטריגליצרדים בגוף ע"י צמצום משמעותי של הפחמימות (לחם / דברי מאפה / סוכרים) בתזונה
3. היחס בין HDL וLDL- קחו את רמת הכולסטרול הרע LDL)) וחלקו אותה ברמת הכולסטרול הטוב (HDL) אם היחס עומד בין 3.3-4.4 אתם בקבוצת סיכון נמוכה. אם היחס בין השניים עומד על 4.4-7.1 אתם בסיכון בדרגה ממוצעת. אם היחס עומד על 7.1-11 אתם ברמת סיכון בינונית ואם הוא מעל 11 אתם נמצאים ברמת סיכון גבוהה.
פטנט אחד הוא להרבות בסיבים תזונתיים מסיסיים שנמצאים למשל באבוקדו, זרעי פשתה, גזר, פירות הדר, כרוב, כרוב ניצנים, בטטה, תפוחים , שעועית, שיבולת שועל, שום, ופיטוסטרולים. לא הרבה אנשים לא מודעים לקשר בין צריכת סוכר מוגזמת והעלאת רמות השומנים בדם אבל קשר זה קיים באופן ישיר. כדי להפחית את רמת הכולסטרול הרע ואת רמת הטריגליצרידים - הפחיתו באופן משמעותי גם ברמות הסוכרים והפחמימות שאתם צורכים.