אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
ויטמין B12 הוא ויטמין העצבים ומחסורו הוכח כקשור להתפתחות של צפצופים באוזניים. B12 או קובאלמין אחראי על ייצור המיאלין, אותה מעטפת שומנית שעוטפת את סיבי העצב ואחראית בין השאר להעברת אותות השמיעה כראוי מן האוזן למוח. כשהאותות האלו לא עוברים כהלכה- המוח עושה את ההשלמות שלו ומייצר "קקופוניה": טינטון וצלצולים באוזניים.
מחסור בוויטמין D קשור בתודעה הציבורית עם ירידה במערכת החיסון ועם החלשות העצמות אבל לא הרבה יודעים שמחסור בוויטמין D עשוי להיות קשור גם עם התפתחות של טינטון באוזניים כיוון שהוא אחראי על ספיגת הסידן לזרם הדם. סידן הוא מינרל שאחראי גם על התכווצות השרירים וכאשר חל במינרל הזה מחסור, השרירים הפנימיים העדינים באוזן התיכונה לא מתכווצים כהלכה מה שמוביל לאובדן שמיעה וטיניטוס. באופן תקין רמת הסידן המינימלית בדם היא 37 ננו-מול לליטר. רמה נמוכה מזו מעידה על מחסור בסידן.
אנטי אוקסידנט עוצמתי שאחראי על סילוק רדיקלים חופשיים אשר גורמים נזק לרקמות במיוחד לכלי הדם ובמיוחד לכלי הדם הזעירים שמזינים את האוזן הפנימית אשר רגישים במיוחד לנזק מרדיקלים חופשיים. אם כלי הדם באזור האוזן נקרעים , ניזוקים או נחסמים בגלל שיבושים של רדיקלים חופשיים הרי שבמקרים כאלו עלולה להיווצר חסימה שתגרום להפחתת השמיעה ולטיניטוס כרוני .
מחסור בויטמינים מקבוצת B ובעיקר B1 וb3 וb9 (חומצה פולית) שאחראים באופן מיוחד לתפקוד המערכת העצבים- עלולים גרום לטיניטוס. ויטמין B1 נמצא בעיקר בחלקים הפנימיים של הבשר אבל גם בשמרי בירה, בקטניות ובנבט חיטה . ויטמין B12 נמצא בגבינות ביצים, חלב, כבד, דגים ובשר. חומצה פולית נמצאת בעיקר בירקות עלים ירוקים ובתפוזים ואילו ויטמין B6 נמצא בין השאר בתפוחי אדמה עם קליפה, בננה, תרד, אבוקדו, דגים ועופות. גם ויטמין B6 חשוב מאוד למניעת טיניטוס (כמו גם למניעת מחלות אחרות כמו פרקינסון או דיכאון) וניתן לקבל את המנה היומית המומלצת של ויטמין בי 6 מאכילת שתי בננות ביום או מאכילת שני תפוחי אדמה בינוניים עם קליפתם.