אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
הממצאים הראשונים עלו כבר ממחקר שנערך על נזירות קשישות בארה"ב שכתבו את האוטוביוגרפיה שלהן בתחילת המאה הקודמת. באותו מחקר התברר שככל שהעושר הלשוני של הכתיבה היה גבוה יותר- כך פחתו סיכויי הנזירה ללקות באלצהיימר ובמחלות דומות אחרות שקשורות עם ניוון המח. המחקרים גם הראו כי ככל שהאדם החל מוקדם יותר לשמר את מוחו באמצעות אימון מנטלי- כך גם גדלים הסיכויים להישגים טובים בגילאים המופלגים.
האסוציאציה הראשונה שעולה בהקשר הזה היא להרבות בפתרון תשבצים, תשבצי היגיון, או סודוקו ואולם זוהי ראייה צרה מדי. אימון מנטלי פירושו ללמוד כל הזמן דברים חדשים ומיומנויות חדשות כמו שפות זרות, מיומנות חדשה כמו צילום גינון או ריקוד, להרגיל את המח לסוגות [לז'אנרים] חדשות של מוסיקה, להיחשף לפילוסופויות ותרבויות שונות כדי להפעיל כל פעם איזורים אחרים במח שעד עתה לא היו פעילים. זיכרו המח כמו הטבע מתעב מונוטוניות. ספקו לו קשת רחבה של גירויים קוגניטיביים, אתגרו אותו בלמידה חדשה והוא יגמול לכם בצלילות דעת בגיל המופלג.
עישון, צריכת אלכוהול או סמים בגיל העמידה הוכחו כקשורים לאלצהיימר ולדמנציה. מחקר שנערך לפני כ3 שנים בשבדיה הראה כי בקרב קבוצת אנשים עם הסטוריה משפחתית של אלצהיימר הסיכוי לחלות בפועל גבוה פי 2 אצל אותם אנשים שצרכו אלכוהול בגיל העמידה.
מחקר הולנדי אחר מוליד מסקנה דומה לגבי עישון. ניקוטין מסבתבר לא משפיע לרעה רק על כלי הדם והלב אלא גם תורם תרומה ישירה לדעיכה מנטלית. המחקר שנערך על כ9200 גברים בגילאי 65 הראה כי עישון סיגריות מסיבי ולאורך זמן קשור עם סימני אלצהיימר גם בקרב אוכלוסיות ללא הסטוריה משפחתית של המחלה.