תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

כיצד אבץ מונע טנטון ואובדן שמיעה?

המינרל אבץ קיבל בשנים האחרונות  תשומת לב מיוחדת בשל יכולתו ללחום בזיהומים של הצטננות, כאבי גרון, נזלות וכו'. היום התגלה שהוא אחד המינרלים החיוניים למנוע אובדן שמיעה פתאומי וצפצופים באוזניים.

אבץ למניעת טנטון ואובדן שמיעה

ברוב המקרים אנשים שמאבדים שמיעה באופן פתאומי מטופלים על ידי סטרואידים, ואולם מחקר חדש הראה כי תוספת של אבץ משפרת את יכולת ההחלמה ושיקום השמיעה. ככל שרמת האבץ בדם עלתה כך ירד סף השמיעה ובמילים אחרות איכות השמיעה הייתה טובה יותר. יחד עם זאת ל- 45 אחוז מהאנשים בעולם המערבי יש מחסור באבץ אם מפאת תזונה לא נכונה או אם מפאת בעיות בספיגת האבץ מן המעיים אל זרם הדם.

אבץ לא רק משקם שמיעה: תועלות בריאות נוספות של אבץ

אבץ מחזק את המערכת החיסונית ואת היכולת להתמודד עם מתח נפשי. אבץ גם שומר על שיניים ועצמות חזקות, מווסת רמות סוכר בדם, מגן מפני רדיקלים חופשיים, מפחית את רמות ההומוציסטאין בדם, מונע מחלות ניווניות של זקנה, שומר על חוש הטעם והריח ובנוסף לכל אבץ גם מונע עיוורון על רקע ניוון ברשתית.

באילו מזונות יש אבץ?

המזונות העשירים ביותר בסידן הם צדפות (צדפה אחת מספקת 12 מיליגרם ביום) ובשר. למי שמקפיד על תזונה צמחונית כדאי לדעת:

  • כוס שעועית לימה מספקת 3.6 מיליגרם אבץ,
  • כוס גרעינים של דלעת מספקת 16 מיליגרם אבץ,
  • כוס יוגורט מספקת 1.8 מיליגרם אבץ,
  • חופן אגוזי קשיו מספק 1.6 מיליגרם אבץ,
  • חופן שקדים 1 מיליגרם אבץ,
  • חצי כוס אפונה 1.3 מיליגרם אבץ,
  • כוס תרד מבושל מספק 1.37 מיליגרם אבץ.

מהי הכמות היומית הנחוצה של אבץ ליום?

הכמות היומית הנחוצה למבוגרים היא בין 8 ל11 מיליגרם אבץ. נשים הרות זקוקות לכ16 מיליגרם אבץ ביום.

איך תדעו אם חסר לכם אבץ בגוף?

סימנים של מחסור באבץ הם ירידה ברמת התיאבון, עקרות, סימנים לבנים בציפורניים, החלמה איטית של פצעים ונטייה להתקררויות חוזרות ונשנות. צמחוניים אגב זקוקים לכ18 מיליגרם של אבץ ביום בגלל שהם מרבים לצרוך מזונות עם חומצה פיטית אשר מקטינים את ספיגת האבץ מן המעיים לזרם הדם. אחת הדרכים הטובות לשפר את ספיגת האבץ עם מזונות צמחוניים היא להשרות שעועית, דגנים וזרעים במים למשך מספר שעות לפני הבישול שלהם כדי לאפשר הסרת החומצה הפיטית. לפעמים טיפ תזונתי פשוט כזה -עושה אימפקט עצום על הבריאות.






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • אם אתה לא מוצא זמן להתעמל, תצטרך למצוא זמן למחלות

    אדואר סטנלי מדינאי אנגלי