אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
דבר אחד בטוח: צמח פרי הג'וגי עשיר מאד במספר רכיבים בריאותיים מן המעלה הראשונה. הוא מכיל גם פוליסכרידים המחזקים את מערכת החיסון, מכיל שפע של אנטיאוקסידנטים הנלחמים ברדיקלים חופשיים וכך מעכבים תהליכי זקנה והתנוונות מערכות הגוף, ובעיקר הוא מכיל כמויות גדולות של זיאקסנטין- קרטינואיד שהכרחי לשיפור הראיה ולמניעת התנוונות הרשתית בגיל המבוגר (בעיה שגורמות בסופו של יום לעיוורון)
פרי הגוג'י ברי – כך הראה מחקר משנת 2004 הצליח להוריד באופן משמעותי את רמות הגלוקוז ואת רמות השומנים בדם אצל חולי סכרת וכן אצל אנשים הסובלים מטריגליצריטדים וכולסטרול גבוה. קבוצת הנבדקים קיבלה מיצוי של הפרי ע"י הרתחה ושתיית המים שהראו תכולה עשירה של ויטמינים (קבוצת ויטמינים בי, ויטמין איי, וויטמין סי) , 90 חומצות אמינו, וקרטינואידים קריחטיים לבריאות העיין כמו זיאקסנטין ולוטיאין.
זיאקסנטין ולוטאין הם שני קרטינואידים הכרחיים לשמירה על ראיה טובה בגיל השלישי . החדשות הטובות שזיאקסנטין מצוי בשפע בפרי הג'וגי. 100 גרם של פירות ג'וגי מכילים 150!!! גרם של זיאקסנטין. יתר על כן הספיגה של זיאקסנטין מפרי הג'וגי מאד יעילה ומחקרים הראו כי לאחר אכילה של הפרי, חליטתו כתה, או שתית המיץ שלו – רמות הזיאקסנטין בדם עולות פי 3!
מחקרים שנערכו בסין על נבדקים בני 65 וצפונה הראו כי אכילת 14 גרם של ג'וגי ברי שיפרה את איכות הראיה וחדותה באופן משמעותי. ההמלצה היא לצרוך את הג'וגי ברי יחד עם פירות יער אחרים כמו אוכמניות, פטל, תות שדה, תות עץ וחמוציות כדי ליהנות ממגוון עשיר יותר של קרטינואידים.
פרי הג'וגי מחזק מאד את מערכת החיסון בגלל תכולת הפוליסכרידים שלו, תורם לתחושת רווחה וחיוניות בגוף, משפר את איכות השינה וממגר עייפות כרונית. מסיבה זו הוא מהווה את אחד הטיפולים האלטרנטיביים המומלצים לחולי פיברומיאלגיה וכן לאנשים שמרגישים תשישות כרונית תמידית
האם ג'וגי ברי מרפא סרטן? אין לכך הוכח חותכת עדיין אם כי ברור שחיזוק מערכת החיסון תומך בהחלמה של חולי סרטן. דבר אחד הצליחו החוקרים להראות לגבי ג'וגי ברי וסרטן: בתרביות של תאי כבד סרטניים הכניסו מיצוי מפרי הג'וגי ואז חלה עצירה בהתרבות התאים כמו גם עידוד לתהליך האפופטוזה (התאבדות עצמית של תאי סרטן).
על פי הידוע מדובר בפרי יער שלא גורם תופעות לוואי מיוחדות אבל במקרה של מינונים מוגזמים (והרבה מדי אנשים נוטים להגזים בצריכתו בשל השיווק האדיר שעשו לו כ'מרפא כל') הוא עלול לעורר אלרגיות בעיקר אצל אנשים שרגישים לפולן, וכן לגרום לבעיות פריון לנשים בגלל רמות הסלניום הגבוהות שהוא מכיל (רק במינון מוגזם) .
לאנשים שנוטלים תרופות להורדת לחץ דם או תרופות לדילול דם. פרי הג'וגי מתנגש עם התרופות הללו כיון שהוא עצמו יודע להוריד לחץ דם גבוה ולדלל דם סמיך. לפיכך כאשר אנשים שנוטלים תרופות להורדת לחץ דם או מדללי דם כמו קומדין/אספירין/וורפרין – רוצים להנות מפרי הג'וגי עליהם לעשות זאת בזהירות- במינונים מושכלים- כדי למנוע ירידה חדה ומסוכנת בלחץ בדם או לחילופין להגיע למצב של דימום יתר פנימי. גם חולי סכרת שלוקחים אינסולין ותרופות להורדת גלוקוז – צריכים להיזהר עם המינונים של ג'וגי ברי כדי לא להגיע להיפוגליקמיה.
אם אתם מחליטים לאכול גוג'י ברי כאמצעי מניעה נגד הזדקנות מוקדמת ומחלות זקנה בטרם עת או כדי לחזק ולהמריץ את מערכת החיסון- הכמות שעליה ממליצים תזונאים היא שתי כפות ליום. כיון שיש בפרי הזה צפיפות תזונתית כה גבוהה (מעט המכיל את המרובה) - אין צורך להגזים באכילת ג'וגי ברי, ואולם כדי לטייב את הספיגה שלו במעי- יש הנוהגים לכתוש אותו במטחנת קפה לפני שמוסיפים אותו למאכלים כמו שייקים, יוגורטים וסלטים.