תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

ד-הידרו-אפי-אנדוסטרון (DHEA)

dhea דה-הידרו אפי-אנדוסטרון   - הוא הורמון המיוצר בבלוטת תת יותרת הכליה ומהווה חומר המוצא של הורמוני המין טסטוסטרון ואסטרוגן.  dhea נחשב להורמון האנטי אייג'ינג המובהק – בשל יכולתו להעלות את התשוקה המינית (ליבידו), לשרוף שומנים, להפחית משקל, ללחום בסרטן , להעלות את מסת השריר, לשקם זיכרון שנפגע ותפקודים קוגניטיביים, להפחית מתח נפשי  ולטפל בעייפות כרונית. האם הוא באמת מומלץ?

מה זה dhea?

dhea הם ראשי תיבות של דה-הידרו-אפי-אנדרוסטרון זהו הורמון המיוצר מפרגנולון (שבעצמו מיוצר מכולסטרול) ונחוץ כדי לייצר את הורמוני המין על כן הוא ניתן לעיתים קרובות לנשים בגיל המעבר שסובלות מירידה בכמות האסטרוגן. Dhea הוא הורמון שמיוצר באופן טבעי בגוף ומגיע לשיאו בגיל 25 עם השנים היצור שלו הולך ופוחת כיוון שהבלוטות מתכווצות ובסופו של יום בגיל 70-80 רמות הייצור שלו עומדות על 10% בלבד מן הרמות שהגוף היה מייצר בגיל הנעורים.

למה DHEA נחשב להורמון שלוחם במחלות זקנה ניווניות כמו אלצהיימר?

יש חוקרים שגורסים כי ההורמון הזה (שמהווה בעצם סטרואיד טבעי) מאריך לא רק את תוחלת החיים אלא גם את את איכות החיים. אצל חולי אלצהיימר ודמנטציה נמצאו רמות מאד נמוכות של ההורמון, וכיון שהורמון זה הינו חלק ממרכיבי המח - הרי שמחסור יחסי שלו בדם עלול לייצר מחלות מחלות זקנה ניווניות כמו אובדן זיכרון, הפרעות ריכוז ואפילו אלצהיימר. מחקר על חולי אלצהיימר שנטלו מינון של 50 מיליגרם מן ההורמון הזה פעמיים ביום למשך ששה חודשים הראה כי הביצועים המנטליים שלהם השתפרו משמעותית.

לאילו מחלות ובעיות בריאותיות נוספות מתאים dhea כטיפול?

זהו למעשה הורמון הנעורים: הוכח כי dheaמסוגל להפחית רמות חרדה ומתח נפשי , למנוע אוסטיאופורוזיס, ולתרום להפחתת משקל (בעיקר יעיל נגד שומן בטני) כיוון שהוא ממיר את הקלוריות מהמזון לחום במקום לשומן. כמו כן dhea הוכח כמוצלח בשיפור החדות המנטלית ושיפור הזיכרון כמו גם לאנשים שחולים באנורקסיה, פיברומיאלגיה, עייפות כרונית, מחלת קרוהן, מחלת אדיסון ואסטמה. הפרעות גופניות נוספות שמשתפרת עם נטילת התוסף הן הרפס, מחלות לב, לופוס (מחלת אוטו אימונית) ובעיות פוריות. יתר על כן הורמון טבעי זה ממריץ את מערכת החיסון של האדם ומחזק אותה

Dhea וסרטן: האם dhea לוחם בסרטן או גורם לסרטן?

Dhea לא פועל רק כחומר המוצא של הורמוני המין. מסתבר שיש לו קולטנים על פני כל תאי הגוף ואחד מתפקידיו הוא ללחום בתאים סרטניים מסוג סרטן כבד, סרטן שד, סרטן ריאות, סרטן מערכת הלימפה, סרטן העור. הוא גם מעלה את כמות הלימפוציטים שהורסים את התאים הסרטניים, מחזק את מערכת החיסון, ומעכב ייצור של טימידין- פקטור שנחוץ להתרבות התאים הסרטניים. יחד עם זאת מינון מוגזם של dhea עלול בעצמו לייצר סרטנים של איברי המין. הנוסחה היא פשוטה: כיוון שהוא חומר המוצא של הורמוני המין הרי שמינון יתר יגרום לעודפים של הורמוני מין אשר עלולים לגרום לסרטן שד, סרטן צוואר הרחם וסרטן הערמונית.

באילו מזונות ניתן למצוא dhea?

בפולי סויה ובבטטות ואולם לא ברור האם צריכת המזונות הללו משפיע על העלאת רמות ה dhea בגוף.

באילו מינונים יש לקחת dhea לטיפול בבעיות הנ"ל?

הדעות על מינונים מאוד חלוקות יש אנשים שלוקחים כ150 מיליגרם ליום של dheaואמנם יש הרבה מטפלים שסבורים שמדובר בכמות מוגזמת וכי אין לעבור רמה של 5 מיליגרם ליום כאשר לוקחים את ה dhea לאורך זמן . כלל המפתח הוא אם יש ספק כדאי ללכת על המינונים הנמוכים יותר בתרופות הורמונליות.

האם ל dhea יש תופעות לוואי?

בהחלט. במינונים גדולים של 200 מיליגרם ומעלה עלולים להופיע פצעי בגרות, גדילה בשער הפנים, התקרחות, לחץ דם גבוה, כאבי בטן, נדודי שינה, בעיות בתפקודי כבד, עייפות, והורדת הכולסטרול הטוב. יש אפילו מי שסבור כי במינון גבוהים הורמון זה שנלקח כתוסף עלול לגרום דווקא למחלת לב.

איך לגרום לגוף ליצר יותר DHEA באופן טבעי?

כיון שיש מחלוקת בקרב אנשי הרפואה האם מותר או אסור ליטול תוספי תזונה של הורמון הדה הידרו-אפי-אנדוסטרון, וכיון שהייצור של ההורמון הזה יורד עם הגיל באופן משמעותי (ומכאן גם תופעות כמו אובדם זיכרון, אובדן החשק המיני ומחלות ניווניות כמו אלצהיימר וסוכרת) - כדאי לחפש דרכים טבעיות שיגבירו את הייצור האנדוגני של ההורמון בגוף. להלן כמה פעולות שתוכלו לעשות

  • הליכה נמרצת במשך שעה כל יום - מגבירה את ייצור רמות ההורמון כיון שהליכה (ספורט אירובי מתון) מורידה מתח נפשי בין השאר - ומתח נפשי מכרסם בייצור ההורמון החשוב הזה
  • יוגה , יוגה צחוק, מדיטציה, טאי צ'י או צ'י קונג - כולן פעילויות שמצליחות להפיג מתח נפשי ובדרך הזו מעלות את ייצור ההורמון.
  • למדו להתבונן על הצד הקומי של אירועים מלחיצים. צחוק, הרבה צחוק מגבירים את רמות ההורמון (עובדה שילדים הידועים בכך שהם צוחקים הרבה- מחזיקים ברמות גבוהות של הורמון הדהידרואפיאנדוטסטרון)
  • הימנעו מלהתיש את בלוטת האדרנל ולכו לישון מוקדם. לילות לבנים או שינה בשעה מאוחרת מדי (אחרי 10 בלילה) מכרסמת בייצור ההורמונים של האדרנל וכן פוגעת במערכת החיסונית
  • דבקו בדיאטה דלת קלוריות. משקל יתר והשמנה מפחיתים את רמות הייצור של ההורמון על ידי בלוטת יותרת הכליה
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • "הדרך היחידה לשמור על בריאותך היא לאכול את מה שאתה לא רוצה, לא לשתות את מה שאתה רוצה, ולעשות את מה שהיית מעדיף שלא לעשות"

    מרק טווין