תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

מוקונה פרוריאנס

צמח המוקונה נמצא בשימוש זה מאות שנים במטבח ההודי וברפואה האיורבדית וזכה לכינוי:  "שעועית הקטיפה" – The velvet bean . במערב הוא משך את תשומת לב הקהילה הרפואית כיוון שהוא מכיל כמויות נאות של L –DOPA  החומר שחסר לחולי פרקינסון.

האם מוקונה יעילה לחולי פרקינסון?

L-DOPA הוא חומר המוצא של דופמין , 'הורמון התנועה' שנמצא בחסר אצל חולי פרקינסון. על כן, התגלותו של החומר הזה בצמח המוקונה פרוריאנס- עניינה את הנוירולוגים ומשכה גם את תשומת ליבם של חולי הפרקינסון שמחפשים כל הזמן אלטרנטיביות לתרופות כמו דופיקר, רקוויפ ואזליקט בשל תופעות הלוואי ואפקט ההתמכרות שיש לתרופות הקונבנציונליות. לא בכדי היום כבר מופקת תמצית מזרעי המוקונה- ומשווקת כתוסף תזונה.

מוקונה : לא רק לפרקינסון

תמצית מוקונה נלקחת גם על ידי ספורטאים שרוצים לבנות מסת שריר כיוון שמעבר לרמות ה L-DOPA שהתכשיר מכיל , - צמח המוקונה מעודד את הפרשת הורמון הגדילה ולזה האחרון יש 'אפקט מצעיר' על הגוף כולו. צמח המוקונה הוכח גם כמעלה את היצירתיות במח, את כושר הריכוז, את מצב הרוח וגם את החשק המיני.

מוקונה: האם כדאי להחליף תרופות פרקינסון מסורתיות במוקונה?

מספר מחקרים שנעשו על צמח המוקונה בבני אדם מאוד מצומצם. ב2004 נעשה מחקר במסגרתו חולי פרקינסון קיבלו 15-20 גרם מוקונה ליום שלוש פעמים ביום. התוצאות היו מרשימות יחסית לתרופות המסורתיות כמו דופיקר: תופעת הדיסקינזיות (תנועות שרירים לא רציניות כתופעת לוואי של דופיקר) היו הרבה יותר מתונות ובנוסף לכך נמשכו לפרקי זמן קצרים יותר.

מוקונה כצמח מרפא: אזהרות

אלמנטרי אבל חשוב לציין: אם אתם כבר לוקחים תרופות לפרקינסון כמו למשל דופיקר - יש להיזהר עם נטילת תמצית מצמח המוקונה כדי לא להעצים את האפקט של התרופה על ידי הצמח. מצב כזה עלול לייצר אפילו פסיכוזות, הזיות, דיבור מקוטע ואובדן אחיזה במציאות.

מקורות מזון נוספים לדופמין

צמח המוקונה עלול להיות אלרגי לאנשים מסוימים וככלל הוא אסור על נשים בהריון ונשים מניקות שכן הוא מקטין את הפרשת הפרולקטין. מקורות מזון נוספים המעודדים ייצור טבעי של דופמין בגוף הם ביצים, מוצרי חלב, דגים, אצת ספירולינה, אבץ (מינרל שמצוי בגרעיני דלעת למכביר) ומגנזיום (מינרל חיוני אחר לגוף שנמצא באגוזים ובשקדים).






















כל המאמרים על:



אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • כל תרגיל הוא טוב אם עושים אותו היטב. ממש כשם שכל מלה היא טובה אם משתמשים בה במקומה. העיקר אם כן הוא ללמוד את ה"איך" ולא את ה"מה" לעשות

    משה פלדנקרייז, מייסד שיטת פלדנקרייז