אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
מצד שני יותר מדי ברזל בגוף עלול להוביל להווצרות של רדיקלים חופשיים לעודד סרטן ולגרום גם לנזקים כבדים לכבד וללב. טבליות הברזל עלולות לייצר עצירות ותופעות לוואי אחרות ולכן הכי טוב לצרוך אותן מפירות וירקות.
בניגוד להנחה הרווחת אלו יכולים להיות מקור טוב לברזל כיון שהם מכילים גם ויטמין C הדרוש לספיגת הברזל מן המעי אל הגוף. לאדם מבוגר דרוש 18 מיליגרם של ברזל מדי יום. הפירות והירקות העשירים ביותר בברזל בם משמשים מיובשים. ספל משמשים מיובשים מכיל 7.5 מיליגרם המהווים 42 אחוז מן הצריכה היומית המבוקשת.
בכוס אחת של פטרוזיליה יש 4. מיליגרם המהווים 21 אחוז מן הצריכה היומית.
כוס אחת של תרד מבושל מכילה 6.5 מיליגרם ברזל.
מאה גרם מכיל כ3.5 מיליגרם המהווים 18 אחוז מן הצריכה היומית.
מאה גרם זיתים מכילים 3.3 מיליגרם ברזל
אגוזי קשיו, עדשים אדומות, פירות ג'וגי, וצימוקים. ירקות נוספים שמכילים ברזל הם אספרגוס ברוקולי, תאנים יבשות, תותי עץ, חליטות לימונית, שורש שן הארי, כרוב קייל וכרוב כבוש, וכן אוכמניות כחולות.
שאלה טריקית. מצד אחד תרד עלול להיות מקור רע לברזל כיוון שיש בו אוקסלטים אשר קושרים את הברזל, לא מאפשרים את ספיגתו, ואף מוציאים מן הגוף ברזל שכבר הצטבר. מצד שני תרד עשיר בוויטמין C המגדיל את ספיגת הברזל מן המעי לדם. תרד גם עשיר בויטמיןA שמסייע לשחרר את הברזל ממאגרים בגוף כאשר הוא חסר.