אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אצת קלפ מאד יעילה לאנשים שצוברים משקל על רקע של תת פעילות בלוטת התריס. האצה עצמה קל לעיכול ומכילה מעט מאוד קלוריות עם הרבה מאוד רכיבים תזונתיים טובים לבריאות הגוף ולכן נחשבת למזון-על, מזון שהוא בבחינת "מעט המכיל את המרובה".
האצה מתאימה לטיפול במחסור ביוד, לטיפול בבעיות דרכי הנשימה העליונות (למשל הצטננות) לטיפול בלחץ דם גבוה, ולזיהומים מהוירוס הרפס סימפלקס. יש גם מי שטוען שאצת KELP יכולה לסייע במניעת סרטן והיווצרות גרורות סרטניות. בנוסף לכך כיוון שהאצה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים יש לה אפקט משלשל קל וכמו כן היא מונעת טרשת עורקים כלומר - מעכבת היווצרות של "פלאק" על דפנות העורקים (כתוצאה מהתחמצנות של כולסטרול) והיצרותם.
אסור לקחת כמויות גדולות מדי של אצת קלפ דווקא בגלל שהיא מכילה כמויות גבוהות של יוד - כמויות כאלו שעלולות לשבש את פעילות בלוטת התריס. אצת קלפ גם מחמירה מאוד פצעי בגרות (אקנה) ואינה מומלצת לאנשים עם בעיות בכליות. כמו אצות ים אחרות- גם אצת קלפ היא עלולה לספוג אליה ריכוזים גבוהים של זיהומים סביבתיים מן האוקינוסים - למשל היא עלולה לספוח אליה מתכות כבדות כמו ארסן שהוא הרסני לגוף. מסיבה זו מומלץ לרכוש אותה רק לאחר שווידאתם שמקור האצה מגיע ממי ים נקיים ללא זיהום סביבתי.
אצת KELP מכילה חומצות אמינו, חומצות שומן חיוניות ויטמינים ומינרלים היא מהווה מקור גבוה לברזל וליוד - מינרל מוכח לסיוע בהפחתת משקל.
במהלך החיים אנו צריכים פחות מכפית אחת של המינרל יוד כדי להבטיח בריאות טובה אבל הבעיה היא שהגוף לא יכול לצבור את היוד הזה בגוף, ולכן חובה לקבל ממנו קצת מדי יום (מדובר במינרל קורט). אנו זקוקים לכמות יומית של 150 מיקרוגרם יוד כדי לשמור על בריאות טובה ואילו אצת ים מכילה 4500 מיקרוגרם !!! של יוד. מזונות נוספים שמכילים יוד הם תפוח אדמה אפוי עם קליפה (60 מיקרוגרם), כוס חלב (56 מיקרוגרם), וביצה שלוקה (12 מיקרוגרם). יוד הוא אלמנט כימי שנחוץ ליצירת הורמוני התירואיד אשר אחראים על קצב חילוף החומרים והגדילה ומכאן שמחסור כרוני ביוד עלול לגרום לפיגור שכלי, חשיבה איטית, כולסטרול גבוה, עייפות כרונית, דיכאון, העלאה במשקל וכן לגויטר: התנפחות של בלוטת התירואיד בצוואר. מזונות מן הים מכילים את כמות היוד הגבוהה ביותר.
חלבון, שומן, פחמימות, וכן המינרלים אבץ, וסלניום. למרות שאצת קלפ היא אצה מלוחה היא עלולה לתרום דווקא להפחתת לחץ דם. היותה עשירה במינרלים כמו אבץ וסלניום הופכים אותה לתומכת במערכת החיסון ויש שמשתמשים באצת קלפ גם כתחלףי למלח.
מחקרים הראו כי לאצת קלפ יש יכולת לקשור מתכות כבדות מן הגוף ולסלקן על ידי תהליך של קלציה. בנוסף לאצת קלפ יש יכולת להפחית את הסיכונים מחשיפה לקרינה מייננת כמו קרינת רטנגן.
מחקר שנערך בבריטניה בשנת 2010 הראה כי בנוסף ליוד, הסיבים התזונתיים של אצת קלפ מונעים מן הגוף לספוג את השומן מהמזון. על פי הממצאים במחקר הסיב התזונתי "אלג'ינט " הוא הוא זה שמפחית את ספיגת המזון ב75 אחוז דרך המעיים וכך בעצם תורם להורדת משקל.