אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אם כי ביוטין מצוי בשפע במזון ואם כי קשה להגיע למחסור תזונתי בביוטין, הרי שאצל נשים בהריון או נשים מניקות חל לפעמים מחסור בביוטין וגם על רקע זה הן סובלות מנשירת שיער אחרי לידה. ממש ממקרים כאלו הסיקו החוקרים כי ביוטין קשור קשר הדוק בהאצת תהליך גדילת השיער, בחיזוק השיער ובשיפור איכות השיער. ללא ספק הוכח גם כי ביוטין מזרז את סילוק הקשקשים והעור המת מן הקרקפת- תהליך שבפני עצמו חיוני למנוע נשירת שיער והתקרחות אצל נשים וגברים כאחד. מן הסיבה הזו, תכשירי שמפו רבים מתהדרים בכך שהם מכילים ביוטין כתכשיר טבעי לטיפול בשיער יבש ובקשקשים.
מחלה נדירה של מחסור גנטי בביוטין אשר שכיחה מאוד בערב הסעודית, מובילה את הלוקים בה לסבול מבעיות של עור, התקרחות ואובדן שמיעה גם אצל ילדים. גם מתוך הממצאים הללו הסיקו החוקרים כי נטילת ביוטין כתוסף תזונה עשוי להיות טיפול טבעי נגד התקרחות.
ביוטין, ויטמין B7 או ויטמין H הנמנה על חלק מקבוצת ויטמיני B אחראי על שורה של תהליכים פיזיולוגיים חיוביים בגוף: ביוטין הוא תכשיר טבעי לשיפור מרקם העור, מרקם הציפורניים ומרקם השיער, ביוטין גם עוזר לווסת את רמות הגלוקוז אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2 (ביוטין פועל באופן סינרגיסטי יחד עם המינרל כרום- מינרל חיוני למטבוליזם של גלוקוז) וכן מונע סתימת עורקים אצל אנשים שלוקים בכולסטרול גבוה. ביוטין נחוץ גם לשמירה על בריאות העיניים ויש לו תפקיד במניעת ניוון רשתית העין ועיוורון בגיל המבוגר.
ביוטין נמצא בשפע בביצים, סרדינים, שמרי בירה, קטניות, דגנים מלאים, סויה, בננה ועוד. עקרונית תמיד מומלץ לקבל ביוטין ממזון טרי חי ולא מקפסולה של תוסף תזונה אבל כאשר משתמשים בתרופות מסוימות למשל תרופות נגד אפילפסיה או באנטיביוטיקה נהרסים החיידקים הטובים של המעיים (אותם חיידקים שמייצרים ביוטין). במקרה זה מומלץ לקחת את הביוטין כתוסף תזונה.
אנשים מבוגרים יכולים לקחת עד 30 מיקרוגרם ליום אבל אם אתם הולכים על נטילת תוסף תזונה יש לזכור שביוטין מחזק את השפעת תוספי תזונה אחרים כמו ויטמין A, ניאצין (ויטמין B 3) וויטמין B6 (פירידוקסין) ואז ניתן להקטין את המינון. נשים מניקות או נשים בהריון שסובלות מנשירת שיער יכולות לקחת גם 35 מיקרוגרם ביוטין ליום בשל נשירת השיער המוגזמת שחלה לעיתים במצבים הפיזיולוגיים של הריון ולידה.
מדובר בויטמין B אשר מסיס במים ועל כן ברמת העיקרון הוא לא רעיל. אין גם הוכחות כי הוא מתנגש עם תרופות למחלות אחרות אבל יחד עם זאת עדין מדובר בתוסף תזונה, לא משהו טבעי שמגיע באמת מן הטבע ועל כן אין להגזים בנטילתו . יותר מכך, יש הסוברים כי חובה לעשות הפסקות מדי פעם ולא לקחת את תוסף הביוטין ברצף יום אחר יום לאורך זמן.
וודאו שאתם שותים 8 כוסות מים ביום יחד עם נטילת הביוטין!