אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
האם אתם מתעוררים עם חופן של שערות על הכר? משילים שיער מוגזם בכל חפיפה? כדאי שתתוודעו אל טוקוטריאנול: אחת הצורות של ויטמין E שמופיע בארבע אופנים: אלפא בטא גמא ודלתא-טוקוטריאנול. היום אנו יודעים שטוקוטריאנול הוא אחד התכשירים הטבעיים היעילים יותר לטיפול בנשירת שיער מוגזמת. כיצד הוא עובד?
כיוון שמדובר באנטי אוקסידנט חזק וכיוון שנשירת שיער נובעת לעיתים מסטרס חימצוני (עקה חימצונית) על הקרקפת- הרי שלאנשים עם נשירת שיער מוגזמת מומלץ ליטול טוקוטריאנול לעידוד צמיחת שיער ומניעת התקרחות.
מחקר על גברים מתקרחים במלזיה הראה כי מתן יומי של מאה מיליגרם טוקוטריאנול העלה באופן משמעותי את מספר השערות החדשות שעור הקרקפת ייצר, לעומת קבוצה שקיבלה כדור פלציבו. המנגנון הביולוגי של השפעת טוקוטריאנול לא ברור עד הסוף ואולם הנחת העבודה היא כי כיוון שמדובר באנטי אוקסידנט חזק (ויטמין E) הרי שיש בכוחו להוריד את העקה החמצונית מן הקרקפת, לחזק את השיער ולמנוע התקרחות גברית או התקרחות נשית.
טוקוטריאנול ידוע גם כחומר אנטי סרטני גם בשל היותו אנטי מחמצן חזק וגם בשל יכולתו לעכב יצירת כלי דם סביב הגידול הסרטני. בנוסף טוקוטריאנול מסוגל להצטבר בתאים הסרטניים ולעודד בהם התאבדות –אפופטוזה- מבלי לפגוע בתאים נורמליים. התכונה הזו הוכחה בעיקר על תאי סרטן שד!
טוקוטריאנול ניתן גם לטיפול בסכרת וכן לרמות כולסטרול גבוה. הוא ידוע כמגמיש את דפנות כלי הדם במיוחד דפנות העורקים ומונע הצטברות של פלאק הגורם לטרשת עורקים (ארתרוסקלרוזיס).
ראשית מומלץ לקחת טוקוטריאנול ממקור טבעי ולא סינטטי. ההמלצה היא לקחת בין 200-230 יחידות של ויטמין E כאשר מתוכם 150 מיליגרם יהיו טוקוטריאנול למטרות של טיפול בהתקרחות (והשאר ויטמין E בצורת הטוקופרול). כיוון שויטמין E מסיס בשומן ועלול להצטבר בגוף מומלץ לקחת אותו לסירוגין, כשתיים עד שלוש פעמים בשבוע, ובמילים אחרות לדלג בנטילתו על יום (יום כן יום לא).
טוקוטריאנול יכול להיות אלרגן עבור אנשים מסוימים ואז לעורר אצלם פריחה, גירוד, כאבים בחזה, כאבי ראש, בחילה או גזים. ככלל אצבע ויטמין E עלול לגרום לדילול דם ובכמויות גדולות הוא עלול להעלות לחץ דם ולכן יש להיזהר עם טוקוטריאנול או טוקופרול במקרים של יתר לחץ דם או נטילת תרופות לדילול דם כמו קומדין. כיוון שצורה זו של ויטמין E –טוקוטריאנול- לא נבדקה על נשים בהריון מומלץ להן להמנע ממנו גם אם הן חוות נשירת שיער בהריון או אם הן חוות נשירת שיער אחרי לידה (תופעה שכיחה ביותר).
בשעה שהצורה המסורתית יותר של ויטמין E (טוקופרול) מופיעה בעיקר בשמנים צמחיים כמו סויה, קנולה, חמניות ונבט חיטה- טוקוטריאנול ניתן להשגה ממקורות מזון אחרים כמו שמן קוקוס בכבישה קרה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, אורז, שמן דקלים, ואגוזי לוז.