תרופות סבתא

סיפורי החלמה מכל העולם

אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן

howtheyhealed.gufnaki.com

מהן הסיבות להתקרחות גברית והתקרחות נשית?

התקרחות גברית נובעת מנוכחות הורמוני מין גבריים טסטוסטרון וליתר דיוק 'דה הידרוקסטי טסטוסטרון' – האחראי לשיער דליל בראש ושיער סמיך בשאר חלקי הגוף. כיוון שהורמון זה  האלה לא נמצא אצל נשים וילדים – התקרחות מסוג כזה מאפיינת בעיקר גברים. מה מבדיל התקרחות נשית מהתקרחות גברית ? מהם הגורמים לכל אחת מצורות ההתקרחות?  וכיצד מטפלים בהן באופן טבעי? 

טיפול בנשירת שיער : דפוסים של התקרחות גברית

אובדן השיער מתחיל בדרך כלל בקדמת הראש לצד הרקות או בקודקוד כאשר התקרחות גברית (נשירת השיער על רקע הורמון המין הגברי ) עלולה להתחיל בכל גיל אפילו אצל בני עשרים. ככל שההתקרחות הגברית מתחילה בגיל צעיר יותר - כך גדלים הסיכויים להתקרחות מלאה בהמשך

גורמים להתקרחות נשית

טיפול בנשירת שיער מתחיל בהבנת הגורמים לבעיה: התקרחות נשית, דלדול שיער ואובדן שיער אצל נשים היא תופעה פחות שכיחה מאשר אצל גברים. בדרך כלל מתחילה דלילות שיער בקדמת הראש ובצדדים או בקודקוד עד ליצירת איזורי קרחת שלמים בראש אבל בשונה מגברים לעיתים רחוקות הבעיה הזאת מתגלגלת לכדי אובדן שיער מלא (קרחת מלאה). ישנם מחקרים שמראים כי אובדן בן זוג התאלמנות או גירושים מגבירים את הסיכוי להתקרחות נשית (איזורי קרחות פזורות על פני הקרקפת) הרבה יותר מאשר אצל נשים נשואות או רווקות.

מהן הסיבות השכיחות לנשירת שיער?

  • גנטיקה- אצל גברים בעיקר מדובר בדפוס גנטי
  • מתח נפשי- על רקע של מוות במשפחה או מתח פיזיולוגי מתמשך כמו חום, ירידה קיצונית במשקל, דיאטה קיצונית, מחסור תזונתי, ניתוח, ובעיות מטבוליות. במקרים כאלו השיער יצמח בחזרה כאשר הבעיה תתוקן- תהליך שלוקח מספר חודשים.
  • בעיות הורמונליות הנוגעות לבלוטת התריס: כאשר בלוטת המגן פעילה ביתר או כאשר חלה בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס עלולה להתפתח הדלדלות של השיער עד לכדי התקרחות מלאה או חלקית
  • כמותרפיה וקרינה אצל חולי סרטן גורמת לנשירת שיער
  • ביקורי יתר במספרות, חפיפה מוגזמת של השיער גורמת לתלישת השיער ונשירתו.
  • צריכת יתר של ויטמין A וזיהומים פיטרתיים בקרקפת- מייצרים שיער דליל

התקרחות אצל נשים: נשירת שיער לאחר לידה

נשים רבות לאחר לידה מבחינות בחבילות שלמות של שיער נושר עקב שינויים הורמונליים הנוגעים להריון וללידה – בינהם גם התגברות יחסית של הורמון המין הגברי. כאשר המצב ההורמונלי של האישה מתאזן מחדש לטובת הורמוני המין הנשיים – או אז מתחילה צמיחת שיער מחדש ובעית ההתקרחות הזמנית נפתרת.

מחלות שקשורות עם נשירת שיער מוגזמת

גם מחלות כמו זאבת, קרוהן, או סכרת נעורים– כולן מחלות על בסיס אוטואימוני גורמות בפוטנציה לנשירת שיער והתקרחות חלקית. מחלה אוטואימונית אחרת בשם אלופסיה ארטה קשורה גם היא להתקרחות.

מחלות נפש עשויות לגרום לנשירת שיער, קרחת או שיער דליל

אחת ממחלות החרדה היא טריכוטילומניה – נוירוזה שבמסגרתה אנשים מורטים בצורה כפייתית את השיער מהקרקפת, מהגבות ומאזורים אחרים בגוף. מי שלוקה במחלה הזו חווה את הזוועה של קרקפת מלאה באיזורים קרחת. חשוב להדגיש כי ההתנהלות הכפייתית הזו של תלישת שיער אינה נשלטת ע"י הלוקה בה למרות שהוא מודע לכך שהוא גורם לעצמו נזק.

תרופות שגורמות לשיער דליל ונשירת שיער

אנטיביוטיקה , תכשירים אנטי פטרייתיים, תרופות נגד דיכאון, גלולות למניעת הריון ,מדללי דם כמו קומדין וווארפרין, סטטינים- תרופות להורדת כולסטרול, תרופות נגד פרקינסון, תרופות להורדת משקל, סטרואידים אשר מדכאים את מערכת החיסון, תרופות נגד אפילפסיה (ברביטורטים), תרופות להורדת לחץ דם – כולן עלולות לגרום לדלדול שיער הקרקפת ולהתקרחות חלקית.
























אולי יעניין אותך גם


חומר למחשבה

  • שנאתי, ממש תיעבתי כל רגע של אימון אבל אמרתי לעצמי "אל תעזוב. סבול עכשיו וחיה את שארית ימיך כאלוף..."

    מוחמד עלי