אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
אובדן השיער מתחיל בדרך כלל בקדמת הראש לצד הרקות או בקודקוד כאשר התקרחות גברית (נשירת השיער על רקע הורמון המין הגברי ) עלולה להתחיל בכל גיל אפילו אצל בני עשרים. ככל שההתקרחות הגברית מתחילה בגיל צעיר יותר - כך גדלים הסיכויים להתקרחות מלאה בהמשך
טיפול בנשירת שיער מתחיל בהבנת הגורמים לבעיה: התקרחות נשית, דלדול שיער ואובדן שיער אצל נשים היא תופעה פחות שכיחה מאשר אצל גברים. בדרך כלל מתחילה דלילות שיער בקדמת הראש ובצדדים או בקודקוד עד ליצירת איזורי קרחת שלמים בראש אבל בשונה מגברים לעיתים רחוקות הבעיה הזאת מתגלגלת לכדי אובדן שיער מלא (קרחת מלאה). ישנם מחקרים שמראים כי אובדן בן זוג התאלמנות או גירושים מגבירים את הסיכוי להתקרחות נשית (איזורי קרחות פזורות על פני הקרקפת) הרבה יותר מאשר אצל נשים נשואות או רווקות.
צריכת יתר של ויטמין A וזיהומים פיטרתיים בקרקפת- מייצרים שיער דליל
נשים רבות לאחר לידה מבחינות בחבילות שלמות של שיער נושר עקב שינויים הורמונליים הנוגעים להריון וללידה – בינהם גם התגברות יחסית של הורמון המין הגברי. כאשר המצב ההורמונלי של האישה מתאזן מחדש לטובת הורמוני המין הנשיים – או אז מתחילה צמיחת שיער מחדש ובעית ההתקרחות הזמנית נפתרת.
גם מחלות כמו זאבת, קרוהן, או סכרת נעורים– כולן מחלות על בסיס אוטואימוני גורמות בפוטנציה לנשירת שיער והתקרחות חלקית. מחלה אוטואימונית אחרת בשם אלופסיה ארטה קשורה גם היא להתקרחות.
אחת ממחלות החרדה היא טריכוטילומניה – נוירוזה שבמסגרתה אנשים מורטים בצורה כפייתית את השיער מהקרקפת, מהגבות ומאזורים אחרים בגוף. מי שלוקה במחלה הזו חווה את הזוועה של קרקפת מלאה באיזורים קרחת. חשוב להדגיש כי ההתנהלות הכפייתית הזו של תלישת שיער אינה נשלטת ע"י הלוקה בה למרות שהוא מודע לכך שהוא גורם לעצמו נזק.
אנטיביוטיקה , תכשירים אנטי פטרייתיים, תרופות נגד דיכאון, גלולות למניעת הריון ,מדללי דם כמו קומדין וווארפרין, סטטינים- תרופות להורדת כולסטרול, תרופות נגד פרקינסון, תרופות להורדת משקל, סטרואידים אשר מדכאים את מערכת החיסון, תרופות נגד אפילפסיה (ברביטורטים), תרופות להורדת לחץ דם – כולן עלולות לגרום לדלדול שיער הקרקפת ולהתקרחות חלקית.