אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
קאבה (קאווה) הוא תכשיר הרגעה ללא מרשם רופא ועליכם לדעת כי שימוש על בסיס יומי בקאווה עלול לפגוע בכבד אצל אנשים מסוימים ובמקרים נדירים אף לגרום לאי ספיקת כבד. לפיכך אין ליטול תוסף קאווה אם אתם כבר נוטלים תרופות אחרות שעלולות לפגוע בכבד כגון אקמול או סטטינים להורדת כולסטרול גבוה (לדוגמא: מבקור, ליפיטור, זוקור וכו'). גם אנשים שצורכים אלכוהול או תרופות ממשפחת הפרוזק צריכים להיזהר מאד עם נטילת קאווה. צמח הקאווה גם לא מומלץ לשימוש אצל נשים בהריון או מיניקות- בוודאי שאין לתת אותו לילדים קטנים.
צמח הקאוה ניתן לשתיה כחליטת תה (טעם מר מאד) אבל הוא מגיע היום גם בכמוסות. הרבליסטים ונטורופתים ממליצים שלא להשתמש בכמוס קאווה בתדירות הגבוהה מ-3 פעמים בשבוע. כלומר יש ליטול את הכמוסה לסירוגין: יום כן ויום לא, ואחת למספר שבועות לעשות הפסקה של מספר ימים עם הצריכה של קאווה בכלל.
לא כל אחד מגיב בדיוק באותו אופן לצירכת צמח המרפא קאווה כי לכל אחד מאיתנו יש ביוכימיה קצת שונה. ככלל - אנשים שלוקחים תכשיר זה כחליטת תה או בכמוסה מדווחים בין השאר על אופוריה קלה, מצב של רגיעה, ידידותיות, נטיה להסביר פנים לאנשים אחרים בסביבה, טונוס שרירים נמוך, תחושת שלווה בגוף ובנפש, ובנוסף אחרי מספר שעות של נטילת קאוה קל להם יותר להירדם וגם איכות השינה טובה יותר.
חשוב לדעת: בשלב הראשון קאווה מיצר בגוף דווקא חוויה של עירנות ועוררות כאשר בשלב השני - האפקט של הצמח הינו רגיעה גדולה, נמנום וישנוניות. לפיכך – מי שרוצה להיעזר בקאווה לנדודי שינה וקשיי הירדמות חייב להקפיד לקחת את הצמח מספר שעות לפני השינה. לא ממש בסמוך אליה.
אצל הסובלים מהפרעות שינה קשות , קאווה מתגלה כתכשיר טבעי אפקטיבי מאד כשהוא מחזק ותורם לשינה טובה בלילה. אם אתם מחליטים ללכת על התכשיר הזה למרות כל האמור לעיל הדרך הנכונה היא לזהות בתהליך של ניסוי וטעיה מתי השעה הטובה ביותר לקחת את התכשיר עבורכם (– כאמור כיון שבשלב בראשון הצמח הזה מעורר דווקא ומונע הירדמות).
למרות שמדובר בצמח מרפא הנמצא בשימוש תדיר במזרח, היו מספר דיווחים על נזקים לכבד כתוצאה משימוש בקאווה. כמקדם ביטחון - אפשר לקחת את צמח הקאווה יחד עם גדילן מצוי (סילמרין) הידוע בכוחו לשמור על תאי הכבד מפני נזקים ולחדשם. אבל הטקטיקה הנכונה יותר תהיה לעשות הפסקות יזומות של השימוש בקאווה ולא לקחת את הצמח לעתים קרובות מדי.
שימוש מוגזם בקאווה עשוי לפגוע ביכולת לנהוג רכב בבטחון בגלל הנמנום האפשרי שהתרופה משרה. במינון גבוה ותדיר של נטילת קאווה נצפתה גם אטקסיה, חוסר התמצאות במרחב ואובדן שיווי משקל. בנוסף לכך, הביוכימיה של כל אדם שונה ובהתאם לכך גם התגובה לשימוש בקאוה: אנשים מסוימים מגיבים לקאווה גם בתסימני לוואי לא רצויים כמו עייפות תמידית וירידה בחשק המיני במיוחד כאשר השימוש בתכשיר היה 'צפוף' ולאורך זמן.
לפי מה שדוע לחוקרים קאווה אינו צמח ממכר בדומה לתרופות פסיכאטריות אחרות המפיגות חרדה או תרופות אחרות שעובדות על המוח (כמו למשל דופיקר). יחד עם זאת במקרים נדירים יהיו אנשים שעלולים להתמכר לצמח בשל התחושות הנעימות שהוא משרה בגוף ולהגיע למצב לא רצוי של שימוש יתר.
מומלץ מאד ילדים ובני נוער שלא להתקרב לקאווה ולחפש תחליפים אחרים טבעיים נוגדי חרדה. הסיבה מונחת בכך שהכבד של ילדים רגיש יותר להשפעות תכשירים חיצוניים ועלול להינזק. למרות שאין ממצאים בדוקים על השפעת קאווה בהריון הרי שגם אצל נשים בהריון או נשים מניקות מוטב ללכת על הצד הבטוח ולהימנע מקאווה.