אוסף של סיפורי החלמה מכל העולם של אנשים מעוררי השראה שריפאו את עצמם ממחלות כרוניות הנחשבות בלתי ניתנות לריפוי- תמצאו כאן
חומצה פנטותנית (ויטמין B5) הוא ויטמין שנמצא בבשר, כבד, כליות, דגים דבש, אצות, ירקות, קטניות, שמרים, ביצים וחלב. הכמות היומית הנדרשת אצל אנשים בוגרים היא 5 מיליגרם אחשוב מאד שלא להגזים בצריכתה מעבר לכך כיון שמינון מופרז עלול לגרום לשלשולים והפרעות עיכול אחרות.
ויטמין B12 נמצא באופן טבעי במזונות מסוימים כמו ביצים ובשר אבל הוא גם מיוצר באופן טבעי במעיים. היום אנו יודעים שמחסור בויטמין בי 12 או לחילופין או הפרעות בספיגתו אל הדם - יובילו לשיער שיבה בטרם עת. הכמות היומית המומלצת של ויטמין B12 עומדת על 2.4 מיקרוגרם. אם אתם צמחונים או טבעונים שווה לשקול חלופה של תוסף תזונה יומי במציצה מתחת ללשון.
ביוטין הוא הויטמין הראשון שצריך לעלות בדעתכם כאשר מדובר בבריאות השיער. הוא גם מונע נשירה אצל נשים וגם מעכב את הלבנתו. במזון תמצאו את הרכיב התזונתי הזה (ביוטין) בעיקר בביצים כאשר הכמות היומית הנדרשת לאדם בוגר היא 30 מיקרוגרם.
לויטמין B9 (חומצה פולית) יש השפעה קריטית על עיכוב שיער שיבה. חומצה פולית חשובה מאד גם למניעת רמות גבוהות של הומוציסטאין בדם ולכן שווה להקפיד על צריכתו היומית בלי קשר לשיקולים הקוסמטיים של מראה השיער וצבעו. תמצאו חומצה פולית בשפע באופן טבעי בשעועית וקטניות, בפירות הדר ומיצי תפוזים, בדגנים מלאים ובעיקר בירקות בעלי עלים ירוקים כמו תרד , רוקט, עלי סלק ומנגולד. הכמות המינימלית המומלצת של חומצה פולית עומדת על 400 מיקרוגרם ליום!
ויטמין B-6 עלול לעזור בהפיכת השיער הלבן לצבעו המקורי בעיקר כאשר זה מאפיר על רקע של מחלה (השימוטו, מחלת כבד, מחלת קרון, הליקובקטר פילורי ועוד) או על רקע של מתח נפשי, חרדה ודאגנות כרונית. המקורות הטובים ביותר של של ויטמין B-6 במזון הם תפוחי אדמה, בננות, חומוס, וגרעיני חמניות. אזהרה: לחולי פרקינסון שלוקחים תרופות אסור ליטול ויטמין בי 6 יחד עם תרופות כמו דופיקר ורקוויפ.
ויטמין A הכרחי לבריאות הקרקפת : הוא נותן מראה זוהר לשיער ומעניק לו מרקם שמשדר בריאות וחיוניות. ויטמין איי נמצא בשפע בירקות ירוקים כהים וכן בפירות כתומים וצהובים כמו גזר, פאפאיה, פלפלים כתומים, מנגו דלעת וכיוצא באלו